Nogomet

Ćorluka: "Bit će prilika za prodore"

Tomislav Pacak • četvrtak, 22.03.2007.

Brzinom meteora se Vedran Ćorluka probio s klupe zaprešićkog Intera do pozicije standardnog prvotimca hrvatske reprezentacije i zvijezde zagrebačkog Dinama. Stoper, desni bočni, budući zadnji vezni, potencijalni centarfor, najavio je dvoboj s Makedonijom kao jako težak, svjestan da bi poraz izazvao šok u javnosti...

Dinamov star svjestan je ozračja u kojem Hrvatska dočekuje Makedoniju: "Stvorila se atmosfera da nije upitno hoće li Makedonija pasti, nego s koliko razlike. Ne slažem se s tim prosudbama. Mi smo bolji, ali svjesni smo da neće biti lako. Zbog tog očekivanja javnosti bio bi veliki šok kad ne bismo pobijedili, zato smo maksimalno motivirani da dođemo barem do minimalne pobjede."

Goran Pandev prva je zvijezda Makedonije, koliko je Vedran upoznat s njegovim kvalitetama?
- "Saško mi nije pričao o njemu. Gledao sam ga na televiziji, fantastičan je igrač koji zna sve s loptom, o njemu mislim sve najbolje. No, mi imamo igrače u obrani koji znaju kako s njim i kako ga zaustaviti."

Hoće li Ćorluka pridonijeti hrvatskoj ofenzivi?
- "Očekujem da će biti prostora za mene. Oni će se povući, bit će zgusnuti u sredini pa se nadam da će i na desnom i na lijevom boku biti prilika za prolaz."

Ćorluka je iskreno priznao kako mu je lakše igrati u reprezentaciji nego u klubu: "U reprezentaciji su suigrači sigurno kvalitetniji, to su svjetski afirmirani igrači. Svjestan sam da nisam odigrao posebno dobro posljednje utakmice za Dinamo, ali nadam se boljemu. Igram s jednakim motivom, ozbiljno se pripremam."

Ćorluka je na kraju današnje presice pohvalio novake Mandžukića i Rukavinu: "Odlično su se snašli. Znam kako im je, ali u ovoj reprezentaciji svakoga se odlično prihvati. Drago mi je što su još dvojica iz moje generacije stigla, nadam se da će svojim igrama zaslužiti da ostanu u ovom okruženju."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!