Nogomet

"Kao da nema Petrića"

Zoran Zdelar • utorak, 20.03.2007.

Vremenske neprilike koje su iznenadile naše reprezentativce prisilili su Slavena Bilića da svoje igrače za susret priprema na pomoćnom terenu u Maksimiru, a istovremeno mora i donijeti tešku odluku kome povjeriti mjesto u prvoj postavi pošto je izostanak Mladena Petrića prilično izgledan...

Sliku hrvatskih reprezentativaca i stožera kako treniraju na snježnoj mećavi vjerojatno su već vidjeli svi, a kako u tim uvjetima postoji prilično velika mogućnost da se netko ozlijedi, treninzi su preseljeni u Zagreb, točnije na pomoćni teren u Maksimiru, Hitrec-Kacijan, podno istočne tribine.

No, Bilića ne zabrinjavaju toliko vremenski uvjeti. "Ništa se nije promijenilo zbog vremena. Jučerašnji trening tek je bio uvod za one važnije koji će uslijediti, a tada će nam ipak biti potreban teren koji nije prekriven snijegom, pa se zahvaljujem Dinamu na susretljivosti.", izjavio je Bilić, a vodstvo Hrvatskog nogometnog saveza za sutra će pokušati pronaći neki teren bliži bazi lociranoj u Sloveniji kako ne bi morali putovati svaki put do Zagreba. Snijeg u Čatežu se polako otapa, no malo tko vjeruje da će teren biti dovoljno brzo prikladan za kvalitetne treninge.

Slika 1 od 2.
Foto: Sandro Donda

Ima hrvatski izbornik ipak jedan prilično teži problem od onog s vremenskim uvjetima. Sjajni Mladen Petrić, koji se pod Bilićevim vodstvom profilirao u prvog napadača reprezentacija uz Eduarda, još uvijek nije zaliječio svoju ozljedu, ali se barem počeo razgibavati. "Noga mi je svakim danom sve bolja, a danas ne osjećam nikakve bolove, pa sam vježbao bez problema na biciklu. No, ne znam kako ću se osjećati kad budem radio s loptom.", kazao je Petrić kojeg će pregledati doktor Nemec nakon čega bi trebalo biti poznato hoće li biti spreman za nastup protiv Makedonije, čiju reprezentaciju naši igrači možda i malo previše respektiraju, iako su naravno svi uvjereni u pobjedu.

Bilić je pak napomenuo kako reprezentaciju priprema kao da Petrića nema, sve dok ne dobije potvrdu da će moći koristiti njegove usluge ove subote. "Petrićeva situacija trenutno nam je jedini problem. Hoće li biti spreman saznat ćemo u četvrtak nakon liječničkog pregleda, a dotad ćemo se pripremati kao da ga nema."

Prvi Bilićev pomoćnik, Aljoša Asanović, osvrnuo se također na stanje naše reprezentacije, a povukao je i paralelu s prijašnjim vremenima. "Vidljivo je na licima igrača da jedva čekaju utakmicu i da su maksimalno usredotočeni na ovaj dvoboj. Današnja Makedonija je nešto jača od one koja je nastupala 1999. godine, ali smo zato kvalitetniji i mi nego što smo tada bili.", uvjeren je Aljoša.

Važnosti ovog susreta svjesni su, što je najbitnije, i sami igrači. Potvrdio je to Marko Babić, koji se također danas obratio brojnim novinarima koji prate reprezentaciju. "Ovo je jedna od važnijih utakmica, ali sigurno ne i odlučujuća. Volio bih nastaviti ovaj niz koji smo započeli i sigurno da će nas pobjeda protiv Makedonije odvesti bliže k našem glavnom cilju.", smatra sve bolji Babić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!