Tenis

Gonzalez preživio francusku prijetnju

Deni Kirinčić • petak, 02.02.2007.

Prvi nositelj ATP turnira u Vina Del Maru Fernando Gonzalez loše je krenuo protiv Francuza Oliviera Patiencea, ali je nakon gubitka prvog seta pokazao svoje pravo lice i otišao u četvrtfinale. Rus Igor Andrejev došao je u Čile sa samo jednom pobjedom ove sezone, ali ovdje je dogurao do četvrtfinala...

Domaći gledatelji malo su se prepali za svog najboljeg tenisača nakon što je izgubio prvi set, ali Gonzalez je pokazao svoju pravu igru i zasluženo prošao svoju skupinu sa pobjedom 5:7, 6:0, 6:4 protiv Patiencea koji je pokazao impresivnu igru samo u prvom setu. Drugi je bio gotov za manje od 18 minuta, a treći set je riješio breakom kod 5:4. Gonzalez je tako ostao u utrci za svoj treći naslov u Vina Del Maru.

Argentinac Diego Hartfield propustio je veliku priliku protiv Igora Andrejeva u trećem setu u kojem je imao vodstvo od 4:2. Nakon što su podijelili prva dva seta po 6:3, Andrejev je loše započeo treći set, ali od 2:4 uzeo je četiri gema zaredom i ostvario svoju treću pobjedu sezone.

Slika 1 od 2.
Foto: Igor Petrinović

U dvoboju Španjolaca Oscar Hernandez poražen je od Alberta Montanesa sa 6:3, 7:5 nakon što što je propustio 5:2 u drugom setu. Njihov sunarodnjak Ivan Navarro Pastor odigrao je katastrofalno na svoj drugi servis što ga je i dovelo do poraza od Carlosa Berlocqa koji je slavio sa 7:6(4), 6:2. Berlocq se tako plasirao u četvrtfinale ostvarivši pobjede protiv Navarra i u prvom nastupu protiv Gastona Gaudia.

Najuvjerljiviju pobjedu ostvario je Martin Vassallo Arguello koji je za 55 minuta pomeo Alberta Portasa sa dva puta po 6:1. Vassallo je prošao u i paru zajedno sa Berlocqom. Oni su sa 7:5, 6:2 svladali Gorku Frailea i Navarra Pastora, dok su Paul Capdeville i Oscar Hernandez sa 6:3, 6:2 glatko slavili nad Juanom Pablom Guzmanom i Marianom Zabaletom.

ATP Vina Del Mar, 1.2.2007., završno kolo skupina, :Albert Montanes (ESP, 7) - Oscar Hernandez (ESP, Q) 6:3, 7:5, Martin Vassallo Arguello (ARG, 8) - Albert Portas (ESP, Q) 6:1, 6:1, Carlos Berlocq (ARG) - Ivan Navarro Pastor (ESP) 7:6(4), 6:2, Igor Andrejev (RUS) - Diego Hartfield (ARG) 6:3, 3:6, 6:4, Fernando Gonzalez (CHI, 1) - Olivier Patience (FRA) 5:7, 6:0, 6:4.

ATP Vina Del Mar, 1.2.2007., četvrtfinale, parovi, :Capdeville / Hernandez (CHI/ESP) - Guzman / Zabaleta (ARG/ARG) 6:3, 6:2, Berlocq / Vassallo Arguello (ARG/ARG) - Fraile / Navarro Pastor (ESP/ESP) 7:5, 6:2.

Poredak skupina

Skupina 1
1. Fernando Gonzalez
2. Olivier Patience
3. Thiago Alves

Skupina 2
1. Albert Montanes
2. Oscar Hernandez
3. Gustavo Kuerten

Skupina 3
1. Nicolas Massu
2. Paul Capdeville
3. Gorka Fraile

Skupina 4
1. Sergio Roitman
2. Mariano Zabaleta
3. Juan Pablo Guzman

Skupina 5
1. Luis Horna
2. Ricardo Mello
3. Alessio Di Mauro

Skupina 6
1. Igor Andrejev
2. Ruben Ramirez Hidalgo
3. Diego Hartfield

Skupina 7
1. Martin Vassallo Arguello
2. Albert Portas
3. Boris Pašanski

Skupina 8
1. Carlos Berlocq
2. Ivan Navarro Pastor
3. Diego Junqueira (umjesto Gastona Gaudija)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!