Tenis

Iz kvalifikacija do polufinala

Ivor Krapac • petak, 02.02.2007.

Austrijanac Alexander Peya i dalje uživa u najuspješnijem tjednu karijere na ATP turnirima. 26-godišnjak iz Beča produžio je niz započet još u kvalifikacijama i izborio polufinale PBZ Zagreb Indoorsa. Mihail Južnji obavio je očekivano protiv Marca Gicquela...

Austrijski kvalifikant Peya osigurao je svoje prvo polufinale karijere na ATP Touru s četvrtfinalnih 6:3 i 6:3 protiv ljevorukog Francuza Michaela Llodre, jučerašnjeg pobjednika nad Ivom Karlovićem. Llodra je danas bio posve indisponiran i uz takvo izdanje nije ni mogao proći drugačije - Peya čak nije ni morao odigrati posebno dobro za prolazak bez izgubljenog seta, solidno izdanje pokazalo se sasvim dovoljnim.

26-godišnji Bečanin potpuno je dominirao prvim setom, uz prolaz s dva uzastopna breaka nakon 3:3, dok je u drugoj dionici išlo nešto teže. Llodra je dvaput dolazio do breaka prednosti, no nakon 1:1 više nije držao nijedan svoj servis-gem - a tako ipak nije mogao ostati na životu. Presudio je Austrijančev break za 5:3, u gemu u kojem je francuski ljevak nekoliko puta u krivom trenutku srljao na mrežu i time dao suparniku laku priliku da mu namjesti (pre)težak volej.

Slika 1 od 2.
Foto: Ivor Krapac

Vezane vijesti

Alex Peya i njegova strpljiva igra s dosta ostajanja na crti i puno manje izlazaka na mrežu bili su potpuno drugačiji i za Llodru očiti puno teži izazov nego jučerašnji ogled s Karlovićem, koji je konstantno išao naprijed.

Austrijanac je izdržao sa svojim stilom i za nagradu dobio prolaz u sutrašnje polufinale, u kojem će dočekati boljeg iz ogleda Marcosa Baghdatisa i Arnauda Clementa. Sve što napravi u tom meču bit će samo bonus, odlazak iz kvalifikacija među posljednju četvoricu vjerojatno je i više nego se sam nadao na početku tjedna...

Mihail Južnji priključio se Peyi s četvrtfinalnih 7:5 i 6:2 protiv Francuza Marca Gicquela. Četvrtopostavljeni Rus imao je težak posao samo u prvom setu, kojeg je razriješio uz break u posljednjem gemu, pri vodstvu od 6:5. Prije toga je izvukao niz teških izazova na svojem servisu, uz ukupno osam spašenih Gicquelovih break-lopti. Južnjom je u cijelom setu bila dovoljna samo jedna.

Nakon što je Francuz propustio toliko prilika za break i pao u završnici prvog seta, ostatak meča bio je samo formalnost. Južnji je dovršio ovu priču oduzimanjem još dva Gicquelova servisa, kod 3:2 i 5:2, osiguravši prolazak u polufinale nakon malo više od sata i 20 minuta igre.

Četvrtopostavljeni Rus će među posljednja četiri dočekati boljeg iz ogleda Ivana Ljubičića i Thomasa Johanssona, koji će svoj četvrtfinalni susret započeti danas u 16,10 sati.

PBZ Zagreb Indoors, 2.2.2007., četvrtfinale: Južnji (Rusija, 4) - Gicquel (Francuska) 7:5, 6:2, Peya (Austrija, Q) - Llodra (Francuska) 6:3, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!