Tenis

Otvaraju Haas i prehlađeni Ančić

Ivor Krapac • četvrtak, 08.02.2007.

Otvaranje sudara Njemačke i Hrvatske u prvom kolu Svjetske skupine Davis Cupa donijet će dvoboj prvog njemačkog reketa Tommyja Haasa i hrvatskog broja dva Marija Ančića. U drugom meču petka susrest će se Benjamin Becker i Ivan Ljubičić...

Haas i Ančić otvorit će program prvog dana u dvorani KönigPalast u Krefeldu u 13,45 sati, a iza njihovog meča na teren će njemački reprezentativni debitant Benjamin Becker i prvi hrvatski reket Ivan Ljubičić.

Uoči sutrašnjih mečeva, u hrvatskom sastavu glavni problem predstavlja Ančićeva prehlada zbog koje je drugi hrvatski reket na tretmanu antibioticima i vitaminima. Očekuje se da će ipak biti spreman za ogled s Haasom.

Mario je nakon ždrijeba i sam potvrdio da mu ne smeta ovakav ishod izvlačenja parova za susret u Krefeldu. “Sasvim mi je svejedno igram li prvi ili drugi. Već nekoliko godina sam u reprezentaciji, imam dosta iskustva u ovakvim susretima i raspored mi nije bitan”, kazao je pred novinarima.

Nije bilo iznenađenja ni u nominacijama za subotnje parove, koji također započinju u 13,45 sati. Domaći izbornik Patrik Kühnen odlučio se za Michaela Kohlmanna i Alexandera Waskea, prošlotjedne pobjednike parova na PBZ Zagreb Indoorsu, dok se Goran Prpić očekivano oslonio na dvojac Ljubičić/Ančić.

U nedjelju mečevi počinju nešto ranije nego prva dva dana, u 13 sati. Po pravilu, prvi je na redu ogled prvih igrača reprezentacija, Haasa i Ljubičića, dok je za kraj ostao susret drugih reketa, Beckera i Ančića.

Normalno, ukoliko se to pokaže potrebnim, bilo koji izbornik može tijekom trajanja susreta izmijeniti ono za što se odlučio na ždrijebu.

"Bit će ovo otvoren meč. Njemačka je birala podlogu, Haas je vrlo dobro odigrao na Australian Openu, a tu je i podrška publike. No, i mi smo jaki", ponovio je Goran Prpić ono što je kazao novinarima na press-konferenciji održanoj u utorak. Prpa je dodao i da se već priviknuo na ulogu izbornika ove reprezentacije: "Prilagođavanje je trajalo kratko. Trebao je samo jedan klik i to je to. Igrači su me brzo prihvatili, ja njih također."

Patrik Kühnen bio je zadovoljan ishodom ždrijeba, a ovom prilikom gurnuo je teret favorita na stranu hrvatske reprezentacije: "Da sam mogao birati, izabrao bih ovakav raspored, da Benjamin ne ide prvi na teren. No, Hrvatska je favorit - ima dvojicu tenisača među desetoricom najboljih na svijetu, osvojila je Davis Cup 2005. godine, pobijedila nas je lani u finalu Svjetskog kupa u Düsseldorfu. Imamo i mi neke adute na našoj strani, ali realno, favorit je Hrvatska."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!