Košarka

Pola - pola

Ivana Spahija • nedjelja, 18.02.2007.

Polovičan uspjeh ostvarile su vodeće momčadi talijanske košarkaške lige u susretima 19. kola. Uz nezaustavljivi Montepaschi, uvjerljivu je pobjedu upisao i Benetton. VidiVici je pao kod Tisettante, a ni Lottomatica Roma nije bila bolje sreće na gostovanju u Udinama...

Osmoplasirana momčad lige, Premiata Montegranaro, kod kuće je svladala momčad Eldo Napolija rezultatom 77:61. Domaćini su se od početka susreta držali na pozitivnoj distanci od gostiju, prva četvrtina završila je sa +2 za momčad Premiate (19:17). U drugoj četvrtini bolju igru su pokazali košarkaši iz Napulja koji su na odmor otišli sa +6 (32:38).

Nastavak susreta donio je nastavak dominacije gostiju, pri kraju treće četvrtine košarkaši Elda su imali +5 (48:53) i gotovo sigurnu pobjedu u rukama. Posljednja četvrtina donijela je rasplet i preokret, košarkaši Premiate ubacili su 29 poena, dok je košarkašima Elda za rukom pošlo ubaciti tek osam, pa su domaćini zasluženo slavili pobjedu. Jobey Thomas iz Premiate ubacio je 21 poen uz jedan skok, a iz Eldo Napolija najbolji je bio Michel Morandis sa 17 postignutih poena kojima je pridodao i pet skokova. Eldo Napoli pao je na sedmo mjesto na ljestvici, Premiata je ostala osma.

Benetton je u gostima kod Angelica Bielle ostvario pobjedu rezultatom 84:68. Ovo je bio jedan od susreta u kojem su od početka do kraja dominirali gosti, ne prepustivši košarkašima Angelica priliku za obrat. U prvoj četvrtini košarkaši Benettona su imali +3 (19:22), da bi do kraja druge četvrtine svoju prednost povećali na čak +20 (30:50). Treća četvrtina donijela je sličnu razliku, Benetton je pri kraju četvrtine bio na +19 (49:68).

U posljednjoj četvrtini domaćini su malo pojačali, ali nedovoljno da bi sustigli momčad iz Trevisa pa je utakmica privedena kraju pri rezultatu 68:84. Reece Gaines iz Angelica ubacio je 26 poena na utakmici, a tome je pridodao i jedan skok, dok je iz momčadi Benettona najučinkovitiji bio Preston Shumpert sa 24 ubačena poena uz četiri skoka i jednu asistenciju. Benetton se nakon ove pobjede nalazi na visokom četvrtom mjestu na ljestvici.

Repešina Lottomatica Roma doživjela je poraz u Udinama, momčad Snaidera kod kuće je slavila rezultatom 78:74. U prilično izjednačenom susretu više sreće su imali domaćini koji su na kraju slavili sa četiri poena prednosti. U prvoj četvrtini gosti iz Rima otišli su na +2 (18:20), da bi ta prednost pri kraju druge četvrtine prešla na stranu Snaidera (37:35).

U trećoj četvrtini košarkaši Lottomatice su uspjeli doći do +2 (57:59), ali je u ključnoj, posljednjoj četvrtini, momčad Snaidera pokazala nešto bolju igru i upisala pobjedu. Prvo ime susreta je David Hawkins iz Lottomatice koji je ubacio 17 poena uz dva skoka i jednu asistenciju, a iz pobjedničke momčadi valja izdvojiti Damona Williamsa koji je ubacio 16 poena čemu je pridodao pet skokova i dvije asistencije.

Montepaschi i dalje gazi sve pred sobom, na gostovanju u Teramu vodeća momčad lige porazila je momčad Siviglie Wear rezultatom 98:77. Bez većih poteškoća košarkaši Montepaschija su na kraju prve četvrtine imali +4 (22:26), a sa prednosti od tri poena (45:48) su otišli na odmor. Nastavak susreta donio je odličnu igru košarkaša Montepaschija koji su na kraju treće četvrtine odmaknuli na +23 (56:79), da bi uz sličnu razliku susret priveli kraju. Joseph Forte iz Montepaschija ubacio je najviše poena na utakmici, čak 27, a iz redova Siviglie Wear najbolji je bio Anthony Grundy sa 18 postignutih poena.

Tisettanta Cantu napravila je iznenađenje kod kuće svladavši finaliste TIM kupa, VidiVici iz Bologne. U prvoj četvrtini domaćini su imali pola koša prednosti (19:18), a na odmor se otišlo pri +2 za goste iz Bologne (43:45). U nastavku susreta učinkovitiji su bili domaćini koji su pri kraju treće četvrtine imali +5 (73:68), da bi sa jednakim ritmom igre priveli kraju i posljednju četvrtinu i upisali pobjedu s rezultatom 99:92. Michael Jordan iz Tisettante je prvo ime susreta sa čak 33 postignuta poena, a po 22 poena ubacili su Vukčević i Blizzard iz momčadi VidiVicija. Tisettanta Cantu nalazi se na desetom mjestu na ljestvici, VidiVici ostaje drugi.

Air Avellino kod kuće je upisao pobjedu protiv TDShop.it iz Livorna, bilo je 89:85. Iako su susret bolje otvorili gosti iz Livorna (17:26 pri kraju prve četvrtine), košarkaši Air Avellina u nastavku su preuzeli igru u svoje ruke. Na odmor se otišlo pri +5 za domaćine (47:42), a sa sličnom razlikom je kraju privedena i treća četvrtina (72:68).

U posljednjoj četvrtini su se razigrali košarkaši obiju momčadi, ali spretniji su bili košarkaši Air Avellina koji su ubacili četiri poena više od gostiju i tako ostvarili konačnu pobjedu. Paul Mc Pherson ubacio je 22 poena u susretu, tome pridodavši i osam skokova, a iz pobjedničke momčadi najučinkovitiji je bio Harold Jamison s 20 ubačenih poena uz čak trinaest skokova i jednu asistenciju.

Climamio iz Bologne na domaćem je terenu stigao do pobjede nad momčadi Upee Capo d'Orlanda, susret je završio rezultatom 85:71. Gosti su se dobro držali na početku susreta, pri kraju prve četvrtine momčad Climamija imala je +2 (18:16), a po poluvremena se ta razlika povećala tek na +3 za domaćine (41:38).

Ni u nastavku susreta košarkaši Upee nisu dopuštali košarkašima Climamija da naprave veću razliku te je treća četvrtina privedena kraju pri +4 za Climamio (61:57). Tek u posljednjoj četvrtini gostima je pala razina igre, to su košarkaši Climamija dobro iskoristili i sa 85:71 upisali konačnu pobjedu. Marco Belinelli iz Climamija ubacio je 22 poena kojima je pridodao četiri skoka i dvije asistencije, a iz Upee najbolji su bili Toure i Francis sa po 18 postignutih poena.

U posljednjem susretu dana Armani Jeans iz Milana svladao je Whirlpool Varese rezultatom 83:72. Utakmica je započela jednakim rasporedom snaga između obje momčadi, na kraju prve četvrtine pola koša prednosti imali su domaćini iz Milana (15:14). Do poluvremena je sve ostalo izjednačeno te se na odmor otišlo pri rezultatu 30:30.

Košarkaši Armanija nešto su bolje otvorili nastavak susreta pa su do kraja treće četvrtine stigli do +7 (53:46), a do kraja susreta su uspjeli ubaciti 30 poena i uzeti konačnu pobjedu. Danilo Galinari iz Armanija je prvo ime momčadi sa 21 postignutim poenom uz tri skoka, a iz Whirlpoola se najviše istaknuo Delonte Holland sa 18 postignutih poena, pet skokova i jednom asistencijom.

Lega A Basket, 19. kolo: Premiata Montegranaro - Eldo Napoli 77:61, Angelico Biella - Benetton Treviso 68:84, Snaidero Cucine Udine - Lottomatica Roma 78:74, Siviglia Wear Teramo - Montepaschi Siena 77:98, Tisettanta Cantu - VidiVici Bologna 99:92, Air Avellino - TDShop.it Livorno 89:85, Climamio Bologna - Upea Capo d'Orlando 85:71, Armani Jeans Milano - Whirlpool Varese 83.72.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!