Košarka

Benetton ponovno pobjeđuje

Ivana Spahija • subota, 17.03.2007.

U prvom susretu 23. kola talijanske košarkaške lige, momčad Benettona iz Trevisa kod kuće je došla do pobjede nad Sivigliom Wear iz Terama, momčadi iz donjeg dijela ljestvice. Iako favoriti, košarkaši Benettona su se itekako namučili u susretu punom preokreta...

Susret su odlično otvorili gosti iz Terama koji su šokirali domaćine i na kraju prve četvrtine imali prednost od 12 poena (18:30). Ipak, razina igre domaće momčadi podigla se u drugoj četvrtini, košarkaši Benettona su ubacili 27 poena u desetak minuta igre te su na odmor otišli pri vodstvu od tri poena (45:42).

Nastavak susreta donio je vrlo izjednačenu igru obiju momčadi te je treća četvrtina privedena kraju pri rezultatu 62:62. Konačan rasplet dogodio se u posljednjoj četvrtini u kojoj je momčad iz Trevisa pokazala bolju igru i zasluženo uzela pobjedu rezultatom 90:83. Ova pobjeda Benetton smješta na visoko četvrto mjesto na ljestvici, a Siviglia Wear je pala na 15. mjesto.

Prvo ime susreta je Anthony Grundy iz Siviglie Wear koji je ubacio 23 poena kojima je pridodao tri skoka i jednu asistenciju. Pobjedi domaćina najviše je pridonio Preston Shumpert koji je postigao 21 poen uz osam skokova.

Ostali susreti ovog kola su na rasporedu sutra.

Lega A Basket, 23. kolo:
Benetton Treviso - Siviglia Wear Teramo 90:83

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!