Nogomet

"Čast je nositi dres reprezentacije"

Hrvoje Rafaelić • utorak, 20.03.2007.

Posljednji kotačić koji je nedostajao u trenutno odličnom stroju izbornika Slavena Bilića danas se priključio reprezentaciji. Darijo Srna je zbog klupskih obaveza u ponedjeljak morao propustit početno okupljanje reprezentacije...

Desno krilo hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna, nakon utakmice svoga Šahtjara u ponedjeljak, pridružio se danas reprezentaciji. Šahtjor je slavio u gradskom derbiju protiv Metalurga, a Srna je sudjelovao asistencijom.

"Ispadanje u Kupu Uefe od Seville za nas je bio veliki psihološki šok, najgore od svega bilo je doći na jutarnji trening dan poslije. Ali nakon svega lijepo je opet biti u reprezentaciji, pogotovo u ovakvom ozračju. Vrijeme nije nešto, no protiv toga ne možemo ništa.", kratko je Srna prokomentirao nekoliko posljednjih dana, a onda se osvrnuo na svoj novi ugovor i odlazak Pletikose u Moskvu.

"Sretan sam zbog Pletikose, otišao je iz kluba u kojem nije branio u odličnu rusku ligu gdje su ga dočekali raširenih ruku što dokazuje i prvi nastup za Spartak. Što se mene tiče u klubu je sve u redu. Zadovoljan sam statusom i igrom, potpisao sam nedavno novi ugovor i sada sam psihički smireniji i spremniji na nove podvige.". Ubrzo nakon klupskih boja, razgovor je prešao na reprezetativne.

Nakon što je spomenuto da bi u subotu utakmicu mogao započeti kao pričuva, Srna se dotakao i te teme: "Sve u vezi sastava pitajte izbornika. Ali moram priznati da sam ja na njegovom mjestu, teško bih se odlučio za početnu jedanaestorku. No meni je čast nositi dres hrvatske reprezentacije, čast je biti i na klupi, a kamoli ne u prvih 11. Ali biti će onako kako Slaven Bilić odluči."

"Između Hrvatske i Makedonije uvijek je postojao rivalitet. Iskustvo nas uči da s njima neće biti lako kako svi misle, no našom dominacijom u 90 minuta utakmice trebali bi iskoristit prilike koje ćemo sigurno stvorit i na kraju pobijedit.", zaključio je Srna.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!