Košarka

Penn MVP prvog kola

Branimir Korać • petak, 16.02.2007.

Scoonie Penn u Beogradu je odigrao utakmicu sezone i odnio je titulu MVP-a kola. Za vratom mu puše Marcus Goree kojeg je od te titule odvojio "tek" poraz njegove momčadi u Malagi od Unicaje. Među pet najboljih ponovno je i Nikola Vujčić...

Playmaker

Scoonie Penn odnio je titulu najboljeg razigravača u prvom kolu drugog kruga i uzeo titulu najkorisnijeg igrača kola. Penn je odigrao sjajnu utakmicu u Beogradu i najzaslužniji je za Olympiakosovu pobjedu kod Partizana 92:84. Već nakon 20 minuta igre na svom kontu je imao čak 20 poena, a u drugom dijelu ubacio je još sedam poena uz ukupan šut 7/13 iz igre (4/9 trica) te 9/10 sa slobodnih bacanja. Tome je dodao po tri asistencije i ukradene lopte, dva skoka i osam iznuđenih prekršaja.

Bek šuter

Igor Rakočević u Tel Avivu obavio je svoj posao na najbolji mogući način. Preciznim šutevima punio je koš Maccabija, nije potrošio previše lopti i s 19 poena (2/3 dvica, 5/6 trica) za 21 minutu ponio titulu najučinkovitijeg šutera prvog kola. U obrani nije imao posebno težak posao, Maccabijevi "mali" igrači nisu bili pretjerano raspoloženi za igru.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Krilo

Najučinkovitije krilo prvog kola je Marcus Goree iz Benettona. Goree je ostvario jednak indeksni učinak kao i Scoonie Penn, no njegova momčad nije uspjela doći do pobjede. Benetton je poražen na gostovanju kod Unicaje 75:61, a nije im pomoglo niti 24 poena (6/8 dvica, 4/6 trica), sedam skokova, četiri ukradene lopte i tri blokade odličbog krilnog igrača. Podrška suigrača ovaj put je izostala.

Krilni centar

CSKA je bez većih problema upisao pobjedu protiv Joventuta uz odličnu igru Matjaža Smodiša. Smodiš je na parketu proveo 28 minuta i ubacio za to vrijeme 24 poena (9/11 dvica, 1/3 trica) te dodao tri asistencije, dva skoka i četiri izborena prekršaja. Za otvaranje drugog kruga Eurolige, pobjedu protiv Joventuta i mjesto u petorci kola - sasvim dovoljno.

Centar

Nikola Vujčić je drugi igrač u petorci kola iz momčadi koja nije došla do pobjede. Prvi je Marcus Goree čiji je Benetton poražen u Malagi dok je "Vujin" Maccabi na svom terenu "pao" protiv Taua. No Vujčić je tu najmanje kriv. Ubacio je 12 poena (3/9 dvica, 1/2 trica) čemu je dodao i 10 skokova, osam asistencija, šest iznuđenih prekršaja i dvije osvojene lopte, no po običaju je izostao učinak ostalih. Dvije asistencije do triple-doublea, a moglo je biti i daleko više od deset asistencija da njegovi suigrači nisu promašivali niz podvaljenih lopti na zicerima...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!