Košarka

Novi okršaj Messine i Gershona, Tau protiv Repeše

Bojan Poturica • utorak, 13.03.2007.

Peto kolo Top 16 košarkaške Eurolige donosi nam zanimljive utakmice. CSKA će na domaćem terenu pokušati zadržati savršen omjer protiv Olympiacosa. Juventut će pak protiv Partizana pokušati pobjeći sa zadnje pozicije, dok Jasmin Repeša i njegova Roma neće imati nimalo lak posao protiv Tau Ceramice...

Skupina D će u četvrtak ponuditi odličan susret između Rome Jasmina Repeše i fenomenalne Tau Ceramice Zorana Planinića. Roma je na omjeru 1-3 i želi li imati ikakve izglede za prolaz dalje, mora pobijediti u ovom susretu. To će biti jako teško jer je Tau Ceramica u velikoj formi i ima omjer 4-0. Pitanje je što se kuha u Repešinoj kuhinji i kakvom taktikom planira iznenaditi novog trenera španjolske momčadi Božidara Maljkovića. U drugom susretu Maccabi (2-2) ide na gostovanje kod Pau Ortheza (1-3). Iako je Maccabi naizgled favorit, neće biti lako. U slučaju pobjede, momčad Nevena Spahije bit osigurat će nastup u Final Eightu ako Tau slavi u Italiji. Ukoliko Maccabi izgubi, u posljednjem kolu će se voditi prava bitka za drugo mjesto.

Peto kolo skupine E ponudit će odlične okršaje između CSKA Moskve i Olympiacosa te Juventuta i Partizana. I dok je CSKA s 4-0 omjerom već osigurao plasman dalje, ostale tri momčadi su još uvijek u igri za drugi krug. CSKA je veliki favorit protiv Grka (2-2) i za očekivati je da će opravdati svoju ulogu s obzirom da su na gostovanju u Ateni i više no zasluženo slavili. Juventut i Partizan su na omjeru 1-3 te će pobjednik ovog susreta u posljednjem kolu voditi borbu s Grcima za plasman u Final Eight.

U skupini F je sve manje više riješeno. Panathinaikos (4-0) je veliki favorit protiv Prokoma (1-3), baš kao i Barcelona (3-1) protiv Efes Pilsena (0-4). Skupina G je još uvijek neizvjesna. Jedino je sigurno da Aris (0-4) neće dalje. Benetton (2-2) će protiv Grka pokušati doći do treće pobjede i tako zakomplicirati situaciju na vrhu. U derbiju petog kola skupine G nastupit će Unicaja (3-1) i Dinamo Moskva (3-1). Pobjednik će osigurati plasman među najboljih osam, dok će se poraženi u slučaju pobjede Benettona nad Arisom u posljednjem kolu morati boriti s talijanskom momčadi za drugo mjesto.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!