Rukomet

Barcelona ne pušta Loserta

Vedran Stilin • subota, 05.05.2007.

Hrvatski reprezentativni vratar i član Barcelone Venio Losert ostat će u katalonskom klubu i narednih sezona nakon što je jučer potpisao novi dvogodišnji ugovor…

Jedan od najiskusnijih hrvatskih reprezentativaca koji se može podičiti s dva zlatna olimpijska odličja jučer je obnovio ugovor s Barcelonom koji je istjecao krajem lipnja. Brođanin je stavio potpis na novi ugovor u trajanju od dvije godine s mogućnošću produživanja na još jednu.

Osvojeni trofeji

Zagreb
- Liga prvaka (2)
- Prvenstvo (7)
- Kup (7)

Portalnd
- Prvenstvo (1)

Barcelona
- Superkup (1)
- Kup (1)

Hrvatska reprezentacija
- Olimpijske igre - dva zlata
- Svjetsko prvenstvo - dva srebra

Hrvatski rukometaš 1997. godine

To je svakako dokaz velikog povjerenja kluba koji u ovoj sezoni ne stoji baš najbolje jer trenutno u Asobal ligi zauzimaju treće mjesto s čak šest bodova zaostatka za vodećim Ciudad Realnom. "Novi ugovor znači kako klub ima povjerenje u mene, u moj rad iskazan ove sezone" , rekao je Losert. Na to je proslavljeni španjolski reprezentativac, a sada član Uprave Enric Masip dodao: "Losert je mlad igrač s dosta iskustva, a i odlično poznaje Asobal ligu. Vratara takvog kalibra ne smijemo pustiti da nam pobjegne."

Inače, ovo je već osma godina koju provodi u španjolskom rukometu, a sve je započelo još 1999. kada kao provjereni vratar RK Zagreba prelazi u Garbel Zaragozu. Sezonu kasnije odlazi u Teku Cantabriju, da bi odmah potom sreću potražio u BM Granollersu.

Tu se zadržao tri godine te u sezoni 2004/05 dobiva priliku stati na gol Portland San Antonija. Ipak, nije se niti tu dugo zadržao što iskorištava Cangas Frigoríficos del Morrazo kada potpisuje ugovor s njima. Na njihovu žalost nisu opstali u prvoj ligi te je u sezoni kada su napuštali najviši rang Barcelona odlučila dovesti Loserta pod svoje okrilje, što je samo pokazatelj kako je hrvatski reprezentativac bio jedina svijetla momčad te sada već drugoligaške momčadi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!