Zimski sportovi

Senatorsi slavili u New Jerseyu

Adam Bajić • petak, 27.04.2007.

U preostalim prvim susretima drugog kruga playoffa, Ottawa je u efikasnoj utakmici iznenadila Devilse u New Jerseyu. Isto je uspjelo San Joseu u gostima protiv Detroita, «na krilima» izvrsnog vratara Nabokova

Senatorsi su protiv Devilsa otvorili utakmicu redajući opasne napade te su ugrožavali golmana Brodeura od samoga početka. Nešto slabije izdanje spomenutog vratara (inače, jednog od najboljih na svijetu), rezultiralo je iznenađujućim vodstvom gostiju od 0:4 već u 17. minuti utakmice. Od tog šoka domaći se nisu mogli oporaviti, iako su uspjeli smanjiti na 3:4 i kasnije na 4:5, minutu prije kraja. Ponajbolji igrač susreta (s pogotkom i dvije asistencije) bio je Danny Heatley, desno krilo Senatorsa, igrač razornog udarca.

Obrana Sharksa i raspoloženi vratar Nabokov zaustavili su sve napade Red Wingsa i utišali vatrenu publiku Hockey Cityja. Dva gola za vrijednu gostujuću pobjedu postigli su u prvoj trećini Carle i Grier, a Nabokov je upisao 34 obrane. Sljedeći susret igra se u subotu, ponovo u Detroitu.

NHL, rezultati doigravanja (drugi krug): New Jersey - Ottawa 4:5 (0:1 u pobjedama), Detroit - San Jose 0:2 (0:1).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!