Košarka

Himki se spasio u produžetku

Branimir Korać • nedjelja, 29.04.2007.

Drugi susreti četvrtfinala ruskog prvenstva donijelu su pobjede domaćina. Nakon prva dva susreta jedino Himki nema prednost 2-0, a malo je nedostajalo da s omjerom 0-2 otputuje na gostovanje kkod Dinama MR...

I u drugom susretu CSKA je nadigrao Spartak iz St. Pertersburga. Ovaj put aktualni prvaci Europe slavili su 90:63 ponovno već u ranoj fazi ostvarivši visoku prednost. Već nakon deset minuta domaćin je imao plus 11, a u nastavku susreta ta je prednost samo rasla do konačnih plus 27. CSKA su predvodili Theo Papaloukas sa 17 poena i šest asistencija i Zahar Pašutin sa 17 poena i sedam skokova. Kod Spartaka Ndong je ostvario 13 poena i deset skokova, a Judin 13 poena.

Lokomotiv je u drugom ogledu s Dinamom razočarao i upisao visok poraz 78:60. Razlog porazu gostujući trener pronašao je u velikoj prometnoj gužni u Moskvi u kojoj su čak dva sata putovali od hotela do dvorane i naravno da nisu bili u najboljem izdanju u susretu. Domaćin je već u prvoj četvrtini pobjegao, poveo 27:12 i pitanje pobjednika bilo je riješeno. Dinamo su predvodili Bojan Popović sa 16 poena i Antonios Fotsis s 11 poena. Kod Lokomotiva naš Krešimir Lončar ubacio je deset poena (5/12) uz tri skoka za 19 minuta.

Unics je lakše nego što to rezultat pokazuje svladao Spartak Primorje 84:74. Momčad iz Kazana uoči posljednje dionice susreta imala je visokih plus 20, svih 40 minuta uvjerljivo vodila i na kraju očekivano slavila. Ponovno nije nastupio Darjuš Lavrinovič, a ponovno je najbolji bio Kšištof Lavrinovič. Centar reprezentacije Litve susret je završio sa 17 poena i deset skokova dok je njegov sunarodnjak Saulius Štombergas dodao 14 poena. Kod Spartaka Virgil Stanesku ubacio je 26 poena uz deset skokova, a Derrick Phelps ubacio je 22 poena.

Himki je tek u produžetku izborio pobjedu protiv Dinama MR 82:77 i poravnao na 1-1 u seriji. Dinamo je dan ranije iznenađujuće slavio, a bio i na pragu ogromnih gostujućih 2-0, no nije izdržao i domaćin se provukao do pobjede. Predvodili su ga Maciej Lampe s 21 poenom i sedam skokova te Kelly McCarthy s 15 poena. Kod gostiju Gedrius Gustas 20 i Roderick Blakney 16 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!