Tenis

Britanci izabrali travu

Marin Vuković • ponedjeljak, 30.04.2007.

Britanska Davis Cup reprezentacija Hrvatsku će ugostiti na travnatim terenima Wimbledona. Takvu odluku donio je britanski izbornik John Lloyd, koji smatra da njegovi izabranici imaju dobre izglede protiv naših tenisača...

Britanski izbornik danas je objavio odluku da će teniska reprezentacija Velike Britanije najbolje hrvatske tenisače ugostiti na travnatoj podlozi terena broj jedan u Wimbledonu. Posljednji put Britanci su na svom "svetom tlu" igrali davne 2000. godine, kada su izgubili od Ekvadora s 3:2. Ovaj put, nadaju se, imat će više sreće iako u svojim redovima više nemaju igrače poput Grega Rusedskog.

"Bit će to težak dvoboj, ali sam sretan da će se odigrati u okruženju kao što je Wimbledon. Nadam se da će upravo to biti naša prednost nad vrlo talentiranom hrvatskom reprezentacijom", izjavio je britanski izbornik Lloyd. "Nakon pobjede u Birminghamu sretni smo što ponovno igramo kod kuće. Siguran sam da će nam naši navijači pružiti veliku podršku u susretu koji će obilježiti ovu tenisku sezonu", dodao je.

Andy Murray i Tim Henman pokušat će svojoj reprezentaciji osigurati opstanak u Svjetskoj skupini, ali ovakvim izborom podloge niti Hrvatska nije bez izgleda. Oporavi li se Mario Ančić u potpunosti do rujna i vrati u natjecateljsku formu, uz Ivana Ljubičića koji je obećao pomoći Hrvatskoj u ovom meču, naši tenisači imaju dobre izglede za uspjeh.

Posve je sigurno da će se sljedećih mjeseci sve češće postavljati pitanje treba li u reprezentaciju ponovno zvati i Ivu Karlovića, koji se na londonskoj travnatoj podlozi uvijek osjećao "kao kod kuće". Do susreta s Velikom Britanijom koji je na rasporedu od 21. do 23. rujna dovoljno je vremena za eventualno razrješenje sukoba i sklapanje momčadi za ostanak u Svjetskoj skupini.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!