Zimski sportovi

Rusi i Kanađani u četvrtfinale kao prvi

Branimir Korać • utorak, 08.05.2007.

Poznati su svi četvrtfinalni parovi Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu. U skupinama drugog kruga prva mjesta nopvim pobjedama osigurali su Kanađani i Rusi pobjedama nad SAD-om i Švedskom...

Rusija u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu odlazi kao prvoplasirana reprezentacija skupine E. U posljednjem susretu u skupini Rusi su s 4:2 bili bolji od Švedske. Prve dvije trećine bile su posve izjednačene i završene s po 1:1. U prvoj trećini Šveđani su poveli preko Thornberga da bi izjednačio Morozov, a u drugih 20 minuta Rusi su bili ti koji su došli u prednost golom Grebeškova da bi sve na početak vratio Steen. Ipak u posljednjih 20 minuta domaćin prvenstva golovima Malkina i Morozova osigurava pobjedu.

Danci su izbjegli posljednje mjesto u skupini svladavši Talijane s 5:2. Već nakon sedam minuta igre sve je bilo riješeno. Danska je golovima Tranholma, Regina i Nielsena imala visoku prednost 3:0 i bilo je jasno da će Italija to teško dostići. Ipak opuštanje Danaca u drugoj trećini daje Talijanima nadu koji preko Bettina i Ramosera smanjuju na 3:2, no u završnici meča ipak Olsen i Christensen završavaju priču i donose Dancima pobjedu.

Skupina E, rezultati:
Rusija - Švedska 4:2 (1:1, 1:1, 2:0), Danska - Italija 5:2 (3:0, 0:2, 2:0).

Poredak skupine E:
1. Rusija 15
2. Švedska 12
3. Finska 9
4. Švicarska 6
5. Danska 3
6. Italija 0.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Kanađani su odličnim otvaranjem utakmice osigurali pobjedu protiv starih rivala Amerikanaca i uzeli prvu poziciju u skupini F. U za njih izvrsnoj prvoj trećini poveli su 4:0 s dva gola Cammallerija te po jednim McClementa i Lombardija i SAD je vrlo rano ostao bez nade u pobjedu. Lombardi je bio strijelac i u drugoj trećini u kojoj SAD golovima Stastnyja i Stempniaka uspijeva smanjiti za gol zaostatka. U zadnjih 20 minuta Lombardi završava izvršnu predstavu svojim trećim golom, a Stastny svojim drugim postavlja konačnih 6:3.

Bjelorusija završava nastup na posljednjem mjestu u skupini porazom od Njemačke 6:5. Meleško, Kulakov, Dudik, Kolcov i Kostjučenok bili su strijelci za Bjeloruse, a Hackert, Barta, Dietrich, Felski i dvaput Wolf za Njemačku u susretu bez ikakvog značaja.

Rezultati skupina F:
Kanada - SAD 6:3 (4:0, 1:2, 1:1), Bjelorusija - Njemačka 5:6 (2:3, 2:1, 1:2).

Poredak, skupina F:
1. Kanada 14
2. SAD 9
3. Slovačka 9
4. Češka 7
5. Njemačka 6
6. Bjelorusija 0.

Parovi četvrtfinala:
Rusija - Češka, Švedska, Slovačka, Finska - SAD, Švicarska - Kanada.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!