Rukomet

Kljaić ostaje u Njemačkoj

Petar Plevnik • utorak, 15.05.2007.

Iako je doveden s primarni ciljem pokušaja spašavanja Lübbeckea od ispadanja iz Bundeslige, Velimir Kljaić u kratkom je roku uspio osvojiti čelnike kluba te će i nakon isteka sezone ostati u Njemačkoj...

61-godišnji Kljaić preuzeo je Lübbecke u veljači ove godine, i iako je pod njegovim vodstvom klub izborio tek jednu pobjedu te se četiri kola prije kraja nalazi na pretposljednjem mjestu (tri boda manje od mjesta koje vodi u doigravanje za ostanak), Kljaić uživa veliko povjerenje ljudi u klubu, o čemu najbolje svjedoči i potpisivanje novog ugovora (jedna plus jedna godina), koji vrijedi i u slučaju da Lübbecke napusti društvo najboljih.

"Od kako je Veljko u klubu, u momčadi su zapuhali neki novi vjetrovi i to nas je oduševilo. Osim toga, o stručnosti Velimira Kljaića nije potrebno trošiti riječi. Svjesni smo da postoji realna mogućnost ispadanja iz lige, no vjerujemo kako u četiri preostala susreta možemo doći do onog što svi želimo - ostanka u ligi. ", riječi su sportskog direktora Armina Gauselmanna.

Kljaić, koji ima višegodišnje iskustvo rada u Njemačkoj, budući je do sada u Bundesligi vodio čak šest različitih klubova (Nürnberg, Wallau/Massenheim, TuSEM Essen, Großwallstadt, Minden, Gummersbach) prilično optimistično gleda na klupsku budućnost "Naravno, naš glavni cilj je ostanak u ligi. Ne razmišljam previše o ispadanju jer sam uvjeren da, ukoliko svi igraču daju svoj maksimimum, ostajemo u ligi, a onda bi sa dva do tri pojačanja iduće godine mogli imati dobru momčad".

Da u redovima Lübbeckea vlada vjera u svoje mogućnosti i ostanak u ligi, svjedoči i podatak da su osim Kljaića nove ugovore potpisala i dvojica ponajboljih igrača, iskusni srpski internacionalac Branko Kokir te mladi Tim Remer, koji će još dvije godine nositi boje kluba.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!