Ostali sportovi

Kina puno prejaka

Branimir Korać • nedjelja, 27.05.2007.

Apsolutna dominacija kineskih stolnotenisača i stolnotenisačica na Svjetskom prvenstvu u stolnom tenisu u Zagrebu. U svim konkurencijama igrana su kineska finala, a naziv najuspješnijeg nosi Liqin Wang koji je uzeo dva zlata i jedno srebro isto kao i Yue Guo...

Vjerojatno najviši kineski stolnotenisač, drugi igrač svijeta Liqin Wang osvojio je svoj treći naslov prvaka svijeta. Danas je na rasporedu imao dva meča i oba riješio u sedam setova. Prvo je eliminirao Korejca Seung Min Ryua, olimpijskog pobjednika, a onda je u finalu sredio i "staru mušteriju" Lina Maa također u sedam setova. Ma je sjajno odradio početak meča, Wang je u tom razdoblju bio posve inferioran, ali na kraju je ipak imao više snage i uzeo novo zlato.

Finale, stolnotenisači pojedinačno:
Liqin Wang (Kina) - Lin Ma (Kina) 4:3 (4:11, 8:11, 11:5, 4:11, 11:9, 11:8, 11:6).

Kod stolnotenisačica četiri Kineskinje dijelile su medalje. Najbolja igračica svijeta Yining Zhang neočekivano je poražena u polufinalu od sunarodnjakinje Yue Guo. Guo je nastavila sa sjajnim igrama i u finalu gdje je igrala protiv Xiaoxia Li i svladala ju u sedam setova preokrenuvši zaostatak od 3-1 u setovima.

Finale, stolnotenisačice pojedinačno:
Yue Guo (Kina) - Xiaoxia Li (Kina) 4:3 (8:11, 11:7, 4:11, 2:11, 11:5, 11:2, 11:8).

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

I u konkurenciji muških parova viđeno je kinesko finale, a i tu su na suprotnim stranama stajali Lin Ma i Liqin Wang. Za razliku od pojedinačnog, u konkurenciji parova Ma je s Qi Chenom uzeo pobjedu 4:2 protiv velikog rivala Liqin Wanga koji je igrao s Hao Wangom. Kinesko finale u konkurenciji stolnotenisačica otišlo je na stranu Nan Wang i Yining Zhang koje su s 4:0 svladale duo finalistica iz pojedinačnog dijela. Da sve protekne u znaku Kineza pobrinuli su se i mješoviti parovi gdje su Liqin Wang i Yue Guo uzeli zlato pobjedom 4:2 protiv Lin Maa i Nan Wang.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!