Ostali sportovi

"Po Sloveniji" do Zagreba

HINA • utorak, 05.06.2007.

Prva etapa 14. izdanja tradicionalne biciklističke utrke "Po Sloveniji", koja se ove godine održava od 12. do 16. lipnja, vozit će se od Ljubljane do Zagreba u dužini od 182 kilometara, a cilj etape bit će na Sportskom centru "Mladost"...

Tim povodom tjedan dana uoči utrke organizatori prve etape, Biciklistički klub "Zagreb", Grad Zagreb, Hrvatski olimpijski odbor, te predstavnici organizatora iz Slovenije organizirali su tiskovnu konferenciju u kojoj su iznijeli detalje vezane za taj događaj.

Organizator cilja zagrebačke etape Mladen Lojen pojasnio je kako će se posljednjih 25 kilometara voziti u Hrvatskoj, biciklistička karavana ući će preko malograničnog prijelaza Bregana, te auto-cestom, pa preko Jankomirskog mosta i ulicama Marijana Haberlea i Horvaćanskom stići do cilja na Mladosti.

"Bicikliste na Bregani očekujemo nešto iza 16 sati, a na cilju bi mogli biti za manje od pola sata. Ovim putem pozivamo sve ljubitelje biciklizma da u što većem broju dođu na cilj jer smo pripremili i kulturno-umjetički program, kao i nagradnu igru u kojoj je nagrada cestovni bicikl vrijedan 7.500 kuna. Ovo je drugi put da jedna od etapa utrke 'Po Sloveniji' završava u Zagrebu, a kada se to dogodilo prvi put, 2004., ta je etapa proglašena za najbolju te godine. Nadam se da će i ovoga puta biti tako", kazao je Lojen, te dodao kako je ideja za organitzaciju ove etape želja da se obnovi jednodnevna biciklistička utrka Ljubljana - Zagreb koja se održavala prije 30-ak godina.

Inače, očekuje se da će se o pobjedniku prve etape odlučivati u masovnom sprintu s obzirom da će se posljednjih 100-tinjak kilometara voziti po ravnici, dok bi odluka o ukupnom pobjedniku utrke trebala pasti u pretposljednjoj etapi u petak s ciljem na vrhu uspona na Vršič. Kao i prije tri godine, utrka "Po Sloveniji" će osim Hrvatske posjetiti i Austriju, te Italiju.

Među favoritima za ukupnu pobjedu je i hrvatski vozač Robert Kišerlovski, član momčadi Adria-Mobil, koji je prošle godine bio četvrti.

"Ove godine očekujem plasman među prva tri ukupno, a želio bih pobijediti u etapi na Vršiču", rekao je Kišerlovski.

Na startu utrke naći će se i gotovo svi najbolji hrvatski biciklisti s vjerojatnom iznimkom Vladimira Miholjevića koji je prije dva dana okončao svoj nastup na "Giro d'Italia". Uz one koji voze u najboljim slovenskim ekipama, uz posebu dozvolu organizatora nastupit će i šesteročlana hrvatska reprezentacija koja će većinom biti sastavljena od vozača pulske Loborike. Inače, na utrci "Po Sloveniji" nastupit će i Miholjevićeva momčad Liquigas, ali s obzirom da bi prema sadašnjem planu naš najbolji vozač trebao nastupiti i na "Tour de Franceu" koji počinje 7. srpnja, on će ovo razdoblje provesti oporavljajući se od napora na "Giru" i pripremama za "Tour".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!