Tenis

Karlo šalje poruku

Branimir Korać • subota, 23.06.2007.

Napokon i na travi! Ivo Karlović osvojio je ATP turnir u Nottinghamu, svoj prvi ATP turnir na travnatoj podlozi. U finalu je igrao protiv Arnauda Clementa, čovjeka koji ga je već dva puta dobio na travi, ali ovaj put Karlović je bio prejak i poslao poruku 127-orici u glavnom ždrijebu Wimbledona...

Iz drugog pokušaja Ivo Karlović osvojio je svoj prvi turnir na travnatoj podlozi. Nakon finala Queen'sa 2005. godine gdje ga je porazio Andy Roddick, Karlović je ušao u finale Nottinghama i naplatio dugove Arnaudu Clementu.

Clement je jedan od rijetkih koji imaju pozitivan omjer s Karlovićem na ovoj podlozi obzirom da ga je već dva puta pobjeđivao na travi, no ovaj put nije išlo. Tek u prvom setu "Karlo" nije bio na najvišoj razini, a onda je proradio i sredio Francuza.

Slika 1 od 1.
Foto: Igor Jurišić

U prvom setu nije sve išlo najbolje po našeg igrača. Jedan jači pritisak na servis urodio je breakom koji je Clement zadržao do kraja seta i uzeo set sa 6:3.

Već u drugom setu popravilo se stanje na terenu po našeg igrača. U samoj završnici, kod 5:4 kada je bilo najpotrebnije, Karlović radi break te poravnava na 1:1.

Odlučujući set posve je na strani Karlovića. Od praktički prvog gema Clement se provlači na svom servisu, na Karlovićevom je bez šanse i po već viđenom scenariju dolazi do breaka. Ponovno na 5:4 Karlović ima meč loptu, prve dvije ne koristi, ali treću koristi i uzima svoj drugi turnir ove godine nakon Houstona.

72 posto prvog servisa i 21 as Karlovića bili su previše za Clementa koji je dosta griješio i u cijelom meču uhvatio tek 19 poena protiv servisa. Ivo je imao deset break lopti, realizirao dvije i to one najvažnije, na kraju setova.

Odlične igre u Nottinghamu sjajna su najava za Wimbledon gdje će Karlović imati što reći. Posebice veseli ova pobjeda protiv Clementa koji je već dokazao da mu ne leži, a i Francuz je u dobroj formi što se vidi po nekoliko jačih imena koje je izbacio u Nottinghamu.

ATP Nottingham, finale:
Ivo Karlović (Hrvatska) - Arnaud Clement (Francuska, 8) 3:6, 6:4, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!