Nogomet

Maribor siguran, Grbalj umalo napisao povijest

Filip Galić • nedjelja, 24.06.2007.

Danas su odigrane četiri preostale utakmice prvog kola Intertoto kupa. Velikih iznenađenja nije bilo, favoriti su došli na svoje s više ili manje muke. Oči su bile uprte u Bistritu jer je tamošnja Gloria bila upisana u povijest crnogorskog nogometa kao prva momčad protiv koje je neki crnogorski klub ikad igrao u službenim inozemnim utakmicama. Bio je to Grbalj iz Radanovaca...

Gloria je krenula furiozno i povela praktički iz prvog napada uz pogodak Zaharje za vodstvo Rumunja. Ipak, Crnogorci se nisu predavali te već u 15. minuti Dalac izjednačuje na 1:1.

Grbalj se nakon toga grčevito branio od juriša Rumunja i odnio bi povijesni rezultat kući da u 89. minuti tešku grešku gostujuće obrane ne kažnjava Bad i postavlja 2:1 za domaći sastav. Ipak, bio je to rezultat s kojim Grbalj može biti presretan.

Jedno od najvećih senzacija prošlogodišnjeg Intertoto Kupa, Maribor, nije dozvolio nikakvo iznenađenje protiv malteške Birkirkare. Dva udarca, jedan na kraju prvog dijela i jedan početkom drugog, od strane Makrieva bila su dovoljna da Birkirkara padne. Dobar posao za Slovence odradio je Pekič postigavši gol za konačnih 3:0.

U druge dvije utakmice litavska Vetra porazila je velški Llanelli, a finska Honka i estonski Tallinna MVK odigrali su susret bez pogodaka.

Rezultati: Brikirkara - Maribor 0:3, Honka - TMVK Tallinn 0:0, Vetra - Llanelli 3:1, Gloria Bistrita - Grbalj Radanovci 2:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!