Košarka

Garnett spašava Kobea i Lakerse?

Bojan Poturica • ponedjeljak, 25.06.2007.

Umjesto da razmijene Kobea Bryanta, vlasnik i GM Lakersa Jerry Buss i Mitch Kupchak učinit će sve kako bi zadovoljili najpopularniju osobu "grada anđela" i cijele NBA lige...

Kobe Bryant je nebrojeno puta izjavio kako želi napustiti Los Angeles Lakerse koji u posljednje tri sezone nisu napravili značajan napredak. Kobe, najpopularniji igrač NBA lige, ako je suditi po broju prodanih dresova, te daleko najpopularniji sportaš u Los Angelesu u ovom trenutku, se čak sastao s vlasnikom Lakersa u Španjolskoj ne bi li mu osobno izrazio svoje nezadovoljstvo, a potom je u LA-u posjetio i GM-a Mitcha Kupchaka. Detalji tog razgovora nisu poznati, ali nije teško zaključiti da je Kobe bio "agresivan" u zahtijevanju razmjene.

Ipak, odluka Lakersa je da ove sezone zasigurno neće mijenjati Bryanta. Lakersi su oduvijek jamčili show i zabavu, Lakersi su uvijek bili sapunica i Lakersi su uvijek zarađivali novac. U prijevodu, okrnjeni Lakersi bez Kobea ne mogu ništa od navedenog osim ako u zamjenu dovedu LeBrona Jamesa ili Dwaynea Wadea što nije moguće.

Bryant na ugovoru ima još četiri godine, s tim da može raskinuti ugovor nakon dvije sezone i postati slobodan igrač. Usto, Kobe je jedini igrač lige koji u ugovoru ima no-trade klauzulu, što znači da Bryant sam mora odobriti prijelazak u drugi klub.

Ne može se očekivati da će Lakersi zauzvrat od Chicaga, New Yorka ili Phoenixa (destinacije na koje Bryant želi ići) dobiti niti približno kvalitetne igrače koji bi nadomjestili Bryantov učinak na terenu i izvan njega. Stoga je odlučeno: Kobe ne ide nikud ove sezone!

Ipak, jasno je da Lakersi sada moraju napraviti veliki potez kako bi pokušali zadovoljiti Bryanta, što znači da će morati pokušati dovesti neku zvijezdu koja bi s Kobeom činila ubitačan tandem.

Razgovori s Pacersima oko Jermainea O'Neala su propali, no ono što navijače "jezerčana" veseli je vijest da su započeli pregovori oko dovođenja Kevina Garnetta. GM Wolvesa Kevin McHale napokon je shvatio kako je pravo vrijeme za mijenjanje "Big Ticketa" kojemu iduće godine istječe ugovor.

Vlasnik Lakersa Jerry Buss nazvao je vlasnika Wolvesa Glenna Taylora prije nekoliko dana te su njih dvojica 20-ak minuta razgovorali o mogućnosti prelaska Garnetta u Lakersa, a nakon toga je dogovoreno da njihovi generalni menadžeri pokušaju dovršiti posao do kraja.

U razmjenu bi trebale biti uključene najvjerojatnije još dvije momčadi, a sasvim je sigurno da će Lakerse u tom slučaju napustiti Lamar Odom i Andrew Bynum, veliki "miljenik" Bryanta. Jedna od varijanti je da Odom i Bynum odu u Wolvese, a u razmjenu bi bile uključeni Pacersi i Celticsi. Celticsi bi dobili Jermainea O'Neala, a u razmjenu bi bilo uključeno još nekoliko drugih igrača.

Ukoliko Lakersi osiguraju prelazak Garnetta, zasigurno će to zadovoljiti Bryanta koji je veliki prijatelj 31-godišnjeg krilnog centra. Njih dvojica bi tvorila ponajbolji tandem lige, posebice ako se uzme u obzir da Garnett nije sebičan igrač te bi se kao takav odlično uklopio pored Bryanta.

U tom bi slučaju Lakersima nedostajao jedan pravi razigravač kako bi uspjeli napraviti velike stvari u sljedećoj sezoni, ali nema sumnje da bi samo dovođenje Garnetta bio veliki posao menadžmenta Lakersa te "melem na ranu" Kobea Bryanta.

Stay tuned...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!