Košarka

Najavljen još jedan košarkaški spektakl

Bruno Blumenschein • četvrtak, 28.06.2007.

Samo tri dana nakon velikog košarkaškog spektakla u Splitu, košarkaška javnost će pogled okrenuti prema Domu Dražena Petrovića, gdje će u utorak (20 sati) humanitarnu utakmicu odigrati najbolja postava hrvatske košarkaške reprezentacije i veteranska momčad Hrvatske "Max Bears Croatia"...

Petnaest velikih godina je prošlo od velikog finala s američkim Dream Teamom na Olimpijskim igrama 1992. godine. Za počast najboljoj postavi hrvatske košarkaške reprezentacije u Domu Dražena Petrovića, njihovog Kapetana, okupit će se svih 11 članova momčadi, a na mjesto najboljeg europskog košarkaša svih vremena je pozvan Veljko Mršić.

Slika 1 od 1.
Foto: Bruno Blumenschein

S druge strane će biti veteranska momčad Hrvatske, poznatiji kao "Max Bears Croatia", a pobjednik susreta će biti "Krijesnica", udruga za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima. Svi prihodi od ulaznica (30 kn), kao i pomoć od Vlade RH i Hrvatskog sabora ide u korist udruge, čijim štićenicima dobro dođe svaka pomoć.

Kao najavu za spektakl u Domu Dražena Petrovića održana je konferencija za novinare na kojoj su među ostalima govorili i Franjo Arapović, kao predstavnik Generacije '92 te Vladimir Radičević, glavni urednik košarkaškog magazina Superkošarka. "Nije nas uopće trebalo nagovarati na sudjelovanje u ovom spektaklu. Sve je već bilo riješeno telefonskim putem, a pristali su svi. Uključujući i Tonija Kukoča i Danka Cvjetičanina, koji su još u SAD-u, bit će tu svi članovi srebrnih iz Barcelone.", rekao je Arapović.

Slika 2 od 3.
Foto: Bruno Blumenschein

Biti će to prvi puta od 1992. godine da će na parketu biti svi reprezentativci iz Barcelone, što garantira veliki spektakl, a organizatori pozivaju sve košarkaške zaljubljenike, kao i sve ljude dobre volje da posjete Dom Dražena Petrovića i sa 30 kuna pomognu udruzi "Krijesnice". Osim utakmice, reprezentativci će posjetiti Draženov muzej, a njegov zamjenik u ulozi kapetana, Stojko Vranković, će predati Draženovoj majci Biserki Petrović, dres s potpisima svih reprezentativaca.

Kako bi i sama utakmica prošla u što spektakularnijem tonu, za protivnike Generacije '92. su odabrani igrači veteranske momčadi "Max Bears Croatia", koja se priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj, a čije boje brane Gordan Zadravec, Ivan Kapov i mnogi poznati bivši košarkaši.

Slika 3 od 4.
Foto: Bruno Blumenschein

Osim Tonija Kukoča, Dina Rađe i Franje Arapovića, na parket Draženova doma će istrčati Stojko Vranković, Arijan Komazec, Danko Cvjetičanin, Vladan Alanović, Alan Gregov, Aramis Naglić, Žan Tabak i Velimir Perasović, a na klupi će biti originalna postava koju predvodi tadašnji izbornik Petar Skansi i njegov pomoćnik Aco Petrović.

Ovim putem i Sportnet.hr još jednom poziva sve koji su u mogućnosti da dođu u utorak (3. srpnja) u 20 sati i odaju počast najuspješnijoj postavi hrvatske reprezentacije, a ujedno i pomognu humanitarnu akciju.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!