Ostali sportovi

Čudesan oporavak kineske gimnastičarke

Maja Giljanović • četvrtak, 05.07.2007.

Mlada zvijezda kineske gimnastike Wung Yan koja je teško povrijeđena prigodom Nacionalnog prvenstva prošlog mjeseca u Šangaju, na kojem su se hvatale vize za Olimpijske igre u Pekingu 2008. godine, trenutačno se protivno prognozama sjajno oporavlja...

16-godišnjakinja je u vježbi na dvovisinskom razboju pala ravno na glavu te slomila vrat; prijelom drugog i trećeg kralješka, kažu liječnici, rezultira smrtnim ishodom u čak 98.5% slučajeva.

Wung je, međutim, dvadesetak dana nakon operacija napustila odjel intenzivne njege i već je u stanju pomicati udovima; slijedi joj tromjesečno razdoblje intenzivnog oporavka: svakog dana predviđeno je šest sati rehabilitacijskih vježbi popraćenih hiperbaričnom terapijom kisikom koja bi trebala popraviti stanje krvne slike mlade sportašice.

Liječnik bolnice u Šangaju je: "ugodno iznenađen raspletom te uvjeren da je iza Yan najteže razdoblje nakon kojeg ne bi smjelo biti sumnje u potpuni oporavak".

Sličnu je ozljedu, pak, doživjela još jedna kineska gimnastičarka Sang Lang, ali je ona nakon pada na Igrama dobre volje 1998. godine ostala prikovana za invalidska kolica, a nepuna dva dana nakon ozljede Wang kineski odbojkaški reprezentativac Tang Miao također je slomio vrat zabivši se u reklamu hvatajući loptu na utakmici u ruskom Sankt Petersburgu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!