Ostali sportovi

Blanka Vlašić u Parizu na Zlatnoj ligi

HINA • četvrtak, 05.07.2007.

Gust raspored natjecanja najbolje hrvatske atletičarke Blanke Vlašić nastavlja se nastupom u Parizu na "Gaz de France", drugom atletskom mitingu iz serije Zlatna liga...

Sve trenutačno najbolje skakačice u vis na svijetu odmjeriti će svoje mogućnosti na Stade Franceu. Pobjedom u Oslu na prvom mitingu u igri za "jack pot" ostala je Ruskinja Slesarenko, no sasvim sigurno u Parizu joj neće biti lako. Dosadašnji tijek sezone ukazuje na izvjesni veliki dvoboj trenutačno dvije najbolje; Slesarenko i naše Blanke. Ruskinja, olimpijska pobjednica iz Atene i dvostruka svjetska prvakinja u dvorani, nastupa rijetko, ali kad skače pobjeđuje. Jedina je ove sezone pobijedila našu Blanku i to tamo gdje najviše boli u Oslu na Zlatnoj ligi. Blanka, nakon što je na vrijeme otkrila jaku upalu sinusa samo dan prije Hanžeka i prije nego je sve buknulo u visokom temperaturom kao prošle godine u Stockholmu nekoliko razloga da se u Parizu "razgoropadi" - želi sportski revanš za poraz u Oslu i vraćanje starih dugova i u dobroj je formi.

"Mrzim kišu u Zagrebu koja mi je onemogućila da skačem i to netko treba da plati," kazala je Blanka sa smiješkom.

U Parizu će nastupiti i Kajsa Bergqvist, koja ove sezone luta u formi. Pojedini izvori govore kako nije zadovoljna formom te bi rado izašla iz natjecateljskog ritma i na miru se spremala za Svjetsko prvenstvo u Osaki, ali to ne može zbog ugovora sa organizatorima koji je obvezuje da sudjeluje na svim mitinzima zlatne serije. Isti ugovor ima i Tia Hellebaut, uz sličan neizvjesni status svoje forme. U jako dobroj formi je Španjolka Beitia Ruth, koja bi se zajedno sa povratnicom Vitom Palamar mogla dovući i do postolja. Acuff, Aitova i domaća rekorderka Melanie Skotnik ovaj put bi trebale biti lijepi dekor velike predstave.

Pariški miting je na rasporedu u petak 6. srpnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!