Tenis

Venus opet na vrhu

Deni Kirinčić • subota, 07.07.2007.

Amerikanka Venus Williams stigla je do svog četvrtog wimbledonskog naslova nakon pobjede nad najvećim iznenađenjem turnira, Marion Bartoli. Francuskinja se držala do same završnice prvog seta, ali je Williams tada potpuno preuzela kontrolu nad susretom i zasluženo slavila u dva seta...

Pritisak je bio prevelik za Bartoli koja je i danas pokazala borbenu igru, ali nedovoljno za Venus Williams koja je bila bolja i nošena iskustvom došla do četvrtog trijumfa nakon 2000., 2001., i 2005. Unatoč porazu, Bartoli ne treba biti razočarana jer je plasmanom u finale postigla najveći rezultat karijere.

Venus je počela agresivno i nakon nekoliko minuta imala je vodstvo od 3:0. Bartolina upornost je već za desetak minuta donijela Francuskinji poravnanje na 3:3 i povratak u set. Oduzimanja servisa nije bilo sve do 4:5 kada sa dvostrukom pogreškom Bartoli daje dvije set lopte Amerikanki. Prvu je spasila, ali odličnom reakcijom na mreži Williams uzima prvi set.

Vezane vijesti

Već u drugom setu, Bartoli je počela polako padati u svojoj igri, a Venus se sve više približavala pobjedi došavši do 3:0. Bartoli je uzela i medicinski time out, ali ni joj nije pomoglo protiv raspoložene Williams koja još jednim breakom dolazi do servisa za meč na kojem ne griješi i dolazi do pobjede.

Veliku pobjedu u paru su odnijele Katarina Srebotnik i Ai Sugiyama. Prva kombinacija svijeta Lisa Raymond i Samantha Stosur povele su sa 6:1, 3:0, ali im to nije bilo dovoljno protiv slovensko-japanske kombinacije. U sutrašnjem finalu ih čekaju druge nositeljice Cara Black i Liezel Huber.

Wimbledon, 7.7.2007., finale, žene, :Venus Williams (USA, 23) - Marion Bartoli (FRA, 19) 6:4, 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!