Nogomet

Prekid u Vilniusu, Trabzonspor pregazio Vllazniju

Filip Galić • nedjelja, 08.07.2007.

Odigrane su posljednje tri utakmice drugog kola Intertoto Kupa. Dobro, ne baš tri jer jedna nije završena zbog navijačkih izgreda. Honka je pokazala zube Aalborgu, Trabzonspor se poigravao s Albancima kako god je stigao, a Vilnius je bio poprište teških navijačkih sukoba...

Ne tako davno, naši klubovi su ispadali od momčadi koje bi kasnije dolazile do samog kraja europskog natjecanja (Hajduk protiv Ajaxa, Dinamo od Manchestera). Danas se crvenimo kada vidimo kako momčadi koje izbace našeg predstavnika bivaju osramoćene samo kolo kasnije. Debrecen je tako ličio na amatersku momčad protiv Manchestera i Šahtara, nakon što su podarili Hajduku petardu, ZTE je nakon izbacivanja Zagreba bio igračka, opet Manchestera i Dinama, a čini se da je isti slučaj s Vllaznijom koju je Trabzonspor pošteno šamarao u današnjoj utakmici.

Trabzonspor nije igrao u najjačem sastavu, ali i to je bilo dovoljno da povedu rano, preko Ersena Martina. Do poluvremena apsolutnu dominaciju Turaka su potvrdili Ceyhun Eris i Cagdas Yatan. U nastavku laganim ritmom Trabzonspor postiže još tri pogotka preko Balcija, Martina i Omara Rize. Pitamo se samo kako bi se Zagreb proveo da se našao na suprotnoj strani Turcima.

Honka se pokazala tvrđim orahom nego što je to danski Aalborg očekivao. Iako su gosti već nakon minutu imali prednost pogotkom Lindstroma, Finci se vraćaju sedam minuta kasnije iz jedanaesterca kojeg je realizirao Porokara. Zanimljivo, sva četiri pogotka su pala u prvih pola sata utakmice. U 23. minuti Prica koristi konfuziju u redovima domaćina za pogodak i novo vodstvo Danaca, da bi Puustinen postigao svoj treći gol u natjecanju, koristeći grešku gostujuće obrane. Do kraja je Aalborg bio bolji, ali nije iskoristio prilike, no i 2:2 je lijepi rezultat za uzvrat.

Hrvatski huligani nisu jedini, kako ih neki vole prikazivati, koji rade nerede gdje god se pojave. Navijači Legije su oblatili ime ovog slavnog kluba nakon što su, nakon što je litavska Vetra otišla na poluvrijeme s ogromnih i senzacionalnih 2:0, počeli trgati stolce i boriti se s policijom. Slovački susadc Marko Vlk nije imao izbora, već je morao prekinuti utakmicu. Za zelenim stolom će Vetra uz ova dva 'dobiti' još jedan gol te će utakmica biti registrirana 3:0 za Litavce. Legiji slijedi teška kazna jer se ipak radi o natjecateljskoj utakmici.

Intertoto Kup, 2. kolo, rezultati:
Trabzonspor (TUR) - Vllaznia Skadar (ALB) 6:0
Vetra (LIT) - Legia Warszawa (POLj) 2:0* - prekid pri rezultatu 2:0
Honka Espoo (FIN) - Aalborg (DAN) 2:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!