Nogomet

Lens i Sampdoria na Crnom moru, Atletico u rumunjskom "kotlu"

Tomislav Globan • subota, 21.07.2007.

Intertoto kup bliži se svojem kraju. Posljednje, treće kolo na rasporedu je danas, a u igru se napokon uključuju i "velike ribe" iz liga petice. No, mogu li Atletico, HSV, Lens i Sampdoria nadoknaditi hendikep igranja usred priprema i svladati klubove koji su već "debelo" u natjecateljskom ritmu?

Jedina zemlja s dva predstavnika u ovom natjecanju je Rumunjska. Oba njihova kluba, Gloria i Otelul, nastupaju danas na domaćem terenu. Protivnici su im znatno renomiraniji klubovi, no znamo kako Rumunji igraju posljednjih godina, stoga madridskog Atletica (oslabljenog za Torresa) i turski Trabzonspor čeka golem posao žele li u 2. pretkolo Kupa Uefe.

Uz Gloriju, još jedan klub koji je natjecanje započeo od prvoga kola moldavska je Dacia. Zanimljivo, obje su prepreke Moldavci svladali tek nakon izvođenja jedanaesteraca. Ako je izbacivanje azerbajdžanskog Bakua bilo donekle i očekivano, pobjeda nad St. Gallenom u drugom kolu onda svakako spada u kategoriju - veliko iznenađenje. Danas u Kišinjevu dočekuju Olićev HSV koji će, bez sumnje, u moldavsku prijestolnicu doći s namjerom da pitanje pobjednika riješi već u prvoj utakmici.

U Beču se sastaju Bazinin i Bilićev Rapid i ruski Rubin. To je repriza njihovog okršaja otprije tri godine kada su u 2. pretkolu Kupa Uefe uspješniji bili - Austrijanci. Bio je to neobičan ogled jer su Rusi u Beču pobijedili 0:2, da bi u uzvratu u Kazanu sve prokockali i dozvolili Rapidu da pobjedom 0:3 prođe dalje.

Najizjednačenijim čini se ogled belgijskog Genta (u kojem igra naš Dario Smoje) i danskog Aalborga, dok je Sampdoria izraziti favorit na gostovanju u bugarskom turističkom raju Varni gdje ih dočekuje Černo More. Nešto teži posao s druge strane Crnoga mora imat će Lens koji gostuje u ukrajinskoj Odesi.

Intertoto kup, treće kolo:
Gloria Bistrita (Rum) – Atletico Madrid (Špa), Otelul Galati (Rum) – Trabzonspor (Tur), Dacia Kišinjev (Mol) – Hamburger SV (Nje), Rapid Beč (Aut) – Rubin Kazan (Rus), Gent (Bel) – Aalborg (Dan), Černo More Varna (Bug) – Sampdoria (Ita), Čornomorec Odesa (Ukr) – Lens (Fra)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!