Rukomet

Samo bod protiv Slovenaca

Ivana Strahija • petak, 17.08.2007.

U svom su trećem susretu na Svjetskom prvenstvu Hrvati uspjeli osvojiti svega bod, a mogli su ostati bez oba, no na sreću u drugom su dijelu Canjugini izabranici zaigrali bolje no u prvom poluvremenu.

Ne možemo sa sigurnošću reći da su dvije pobjede uljuljkale Hrvate u sigurnost, pa nisu igrali svojom uobičajenom žestinom, no unatoč remiju Hrvatska i dalje drži prvo mjesto ljestvice svoje skupine.

Slovenci od početka susreta pokušavaju uspostaviti prevlast na terenu, pogocima Cehte i Gregorca stižu do dva gola prednosti. Vodstvo je u rukama slovenske mlade reprezentacije sve do sedme minute, Hrvati požrtvovanom igrom Batinovića i Ćupića izjednačuju na 3:3. Odmah potom vodstvo prelazi na našu stranu, no sreća je kratkog vijeka, jer Slovenci izjednačuju i vode sve do isteka prvih 30 minuta.

Slika 1 od 2.
Foto: Safet Ademi

U drugom dijelu utakmice ponovno se izmjenjuje vodstvo, prvo su u prednosti hrvatski, a potom slovenski reprezentativci, koji u jednom trenutku imaju čak četiri pogotka više.

Milo za drago Hrvati susjedima vraćaju do 54. minute, kad su se Gojun i Batinović pobrinuli za +3. Isključenje u redovima naših reprezentativaca omelo je do tad dobru igru, pa u ključnim trenucima Hrvati dekoncentrirano dopuštaju da Slovenci izjednače na konačnih 25:25.

Najbolji hrvatski strijelac bio je Ivan Ćupić sa osam pogodaka, dok su u redovima Slovenije po pet puta gol pogodili Klemen Cehte, Sebastian Skube i Jan Gregorc.

Svjetsko rukometno prvenstvo za juniore, 3. kolo:
Hrvatska – Slovenija 25:25 (13:15)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!