Nogomet

"Borili smo se protiv viših sila"

Tomislav Globan, Vedran Attias • četvrtak, 30.08.2007.

Tuga, razočaranje i ljutnja na norveškog suca Terjea Haugea prevladavali su kod Dinamovih igrača po završetku njihova ovosezonskog puta u Ligi prvaka. Svi su pohvalili nevjerojatni ambijent na tribinama, a Luka Modrić potvrdio je da vrlo vjerojatno ostaje u Dinamu barem do zime…

Nikola Pokrivač ovako je vidio događaje na terenu: "Utakmica je od prve sekunde bila iznimno tvrda, ali kod rezultata 1:1 nismo realizirali dvije stopostotne šanse. Kod prvog penala ne znam što je sudac vidio, mislim da ni on sam nije znao što se dogodilo. Ta odluka je odredila tok utakmice, ali ne bih više komentirao suđenje. Werder je zasluženo prošao dalje, a mi se okrećemo Zagrebu i čekamo suparnika u Kupu Uefe. U ime cijele momčadi i stručnog stožera zahvaljujemo se navijačima na fenomenalnoj podršci."

Najoštriji u izjavama bio je Ognjen Vukojević, strijelac prvog Dinamovog pogotka. Prvi jedanesterac za Werder prokomentirao je ovako: "Nikome od nas uopće nije jasno što je sudac dosudio. Kažu mi da se na televiziji ni iz 20 različitih kutova nikakav prekršaj ne vidi. Smiješno! Sudac je odlučio utakmicu na početku, a mi smo se borili protiv viših sila. Na poluvremenu smo se dogovorili da ako smo u prvom mogli zabiti dva gola, sigurno možemo dva i u drugom, probali smo pritisnuti, no treći gol nas je presjekao i nokautirao. Pokazali smo zube Werderu i moramo se okrenuti Kupu Uefe koji je ionako naš glavni cilj ove godine. Sada dolazi ono pravo. Navijači su bili na razini Lige prvaka."

Večeras solidni Dino Drpić razočaran je još jednim porazom: "U poluvremenu smo znali da definitivno ne smijemo primiti treći gol, ali na kraju iz gluposti smo ga primili i tu je priči bio kraj. Ne znam što je bilo kod prvog penala, bio sam okrenut leđima. Navijači su nas bodrili fenomenalno i najviše mi je zbog njih krivo jer oni zaslužuju Dinamo koji igra u Europi. Imamo još šansi u Kupu Uefe, ali ulazak u Ligu prvaka bio bi neviđeni poticaj za sve nas."

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Gordon Schildenfeld bio je razočaran kao i ostali igrači Modrih: "Penal koji je rano suđen usmjerio je utakmicu u jednom smjeru u kojem mi nismo htjeli. Mi smo htjeli prvi povesti, a u tom slučaju bi se utakmica drugačije razvijala. Kada smo izjednačili svi su krenuli naprijed jer smo htjeli zabiti i taj drugi gol, ali dogodila nam se ta kontra kada su oni išli tri na tri, a ekipa kao Werder takve situacije kažnjava. Mogu samo reći kako smo se trudili, ali nismo iskoristili svoju šansu i sad idemo dalje."

Na pitanje o sucu Schifo je rekao: "Ne znam. Kažu da onaj prvi penal nije bio, a baš je događaj usmjerio utakmicu. Imam osjećaj da smo mi izjednačili da bi onda on svirao još jedan penal." U vezi drugog gola gostiju rekao je: "Diego si je dao malo veći for pa sam mislio klizeći uzeti loptu, ali nisam uspio. Poslije toga sam ga mogao rušiti samo rukama." Na kraju je još samo dodao kako je Diego najbolji igrač protiv kojeg je igrao.

Dinamov kapetan Luka Modrić poslije utakmice bio je jedan od rijetkih koji je priznao kako je Werder jednostavno bolji: "Mislim kako je Werder zaluženo prošao dalje. Dali smo sve od sebe, ali nažalost nije bilo dovoljno i šta je - tu je. Treba se okrenuti sljedećim utakmicama u domaćem prvenstvu i čekamo protivnika u prvom kolu kupa Uefa."

Luka je svjestan koliko je ona utakmica u Bremenu mogla donijeti Dinamu: "Mislim kako smo mi svoju šansu prokockali u Bremenu. Ovdje danas je bilo teško, a još teže i s ovim penalima koje je sudac sudio. Nećemo se izvlačiti na suce i riječ "pokrao" je preteška da bi ju upotrijebio." Na kraju se još samo lagano naljutio i na pitanje je li mu ovo bila zadnja utakmica u Dinamu rekao: "Nisam za nikog potpisao. Tu sam u Dinamu i ostajem i već ste mi dosadni s tim pitanjima." Barem jedna dobra vijest za navijače Dinama večeras.

Jedan od iskusnijih u Dinamu Davor Vugrinec je na, večeras neizbježno pitanje, o sucu rekao: "Možemo reći kako je prvi penal sporan i poslije toga je bilo jako teško. Lovili smo rezultat i morali smo se otvoriti, a jedna ekipa kao što je Werder to ne oprašta. Mi smo se uspjeli vratiti, ali smo opet dosta naivno dobili golove. Golovi Werdera nisu njihove bravure nego naše greške."

Hrvat u Werderu Jurica Vranješ dao je izjavu domaćim novinarima: "Sudac je svirao penal. Ne znam, pričao sam s Lukom i Boškom i rekli su mi kako penala nije bilo. Vi ste možda bolje vidjeli na televiziji. Sudac je dosudio i sigurno kako nam je to pomoglo."

Vranješ je otkrio i neke savjete koje su igrači dobili na poluvremenu: "Trener nam je rekao da smirimo malo igru na početku drugog poluvremena. Taktički smo pokazali da smo zreli i cilj koji smo htjeli od početka je ostvaren." Rekao je kako bi im bilo teško da je Balaban zabio šasnu kod 1:1: "Sigurno da bi bilo opasno da smo dobili gol za 2:1. Publika, koja je i ovako nosila Dinamo, bi ih još jače ponijela i bilo bi opasno za Werder. Drugo poluvrijeme smo se malo zatvorili i čekali kontru koju smo iskoristili i sve riješili." Atmosfera u Maksimiru ga je impresionirala, ali ne i iznenadila: "Sigurno kako je atmosfera bila sjajna kao i kad igra reprezentacija. Nosili su Dinamo i mogu im samo čestitati na sjajnom navijanju."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!