Nogomet

Senzacija u Londonu

Tomislav Globan • utorak, 18.09.2007.

Na Stamford Bridgeu se dogodilo prvo iznenađenje ovosezonskog izdanja Lige prvaka. Rosenborg je nakon velike borbe i uz nešto sreće izdržao napade Chelseaja i u Trondheim se vraća sa, za njih velikih, 1:1. U drugoj utakmici skupine, Ivan Rakitić je svih 90 minuta sudjelovao u porazu Schalkea od Valencije koji ih stavlja u težak položaj žele li u osminu finala...

Schalke - Valencia 0:1
(Villa 63')

Schalkeu je ovo tek treća sezona u Ligi prvaka i nikada nisu prošli u drugi krug. S obzirom na konkurenciju u skupini, započeti ovogodišnje natjecanje porazom na domaćem terenu od Valencije bio bi težak udarac njemačkim ambicijama.

No, želje su jedno, a realnost drugo. Iako je imao inicijativu i uputio veći broj udaraca na gol suparnika, Schalke je na svojoj Areni poražen od iskusne Valencije jednim pogotkom Davida Ville.

Španjolcima je za pobjedu bila dovoljna duga lopta Luisa Miguela kojom je Villa nakon što je pretrčao Westermanna izbio sam ispred vratara, zaobišao Neuera i iz uskog kuta majstorski poslao loptu u praznu mrežu.

Dogodilo se to u 63. minuti, a primljeni pogodak znatno je otupio domaću oštricu pa do kraja utakmice Nijemci nisu uspijevali doći do ozbiljnije prigode za izjednačenje. čak je Villa mogao još jednom završiti na listi strijelaca, no i jedan pogodak bio je dovoljan za veliku pobjedu Valencije koja će im znatno olakšati plasman u drugi krug.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Chelsea - Rosenborg 1:1
(Ševčenko 53'; Koppinen 24')

Razočaravajuća forma i rezultati Chelseaja u Premiershipu prenijeli su se i na Ligu prvaka. Blues su u svim računicama već ubilježili šest bodova protiv Rosenborga, no Norvežani su se na Stamford Bridgeu hrabro oduprli domaćim nasrtajima i iz Londona nose bod koji im daje pravo na vjeru da u ovoj skupini neće igrati samo epizodnu ulogu.

Chelsea je čak 29 puta udario prema Rosenborgovom golu, no samo pet udaraca išlo je u okvir Hirschfeldove mreže. U 24. minuti Stamford Bridge je zanijemio. Dorsin odlično izvodi slobodan udarac s lijeve strane, a Miika Koppinen lijepim volejem ostavlja Čecha bez šansi za 0:1 Rosenborga.

Drugo poluvrijeme donijelo je sveopću opsadu pred gostujućim šesnaestercem, a senzacionalan rezultat na semaforu potrajao je tek osam minuta po povratku iz svlačionica. Malouda u 53. minuti odlično pronalazi glavu Ševčenka koji u svojem 90. nastupu u Ligi prvaka postiže 60. pogodak čime se približio na samo dva pogotka Gerdu Mülleru, vodećem na vječnoj ljestvici pogodaka u ovom natjecanju.

Nakon gola Mourinho je naredio još jače napade, Malouda i Kalou pogodili su vratnicu, no lopta nije htjela u mrežu. Rosenborg je mogao čak i pobijediti jer je u četvrtoj minuti sučeve nadoknade Ya zaprijetio iz slobodnog udarca, no Čech je obranio. Ostalo je 1:1, a Norvežani očito ne leže Chelseaju jer ih je prije pet godina iz Kupa Uefe izbacio Viking iz Stavangera.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!