Nogomet

Skupina A: Nogomet nedostojan Lige prvaka

Tomislav Globan • utorak, 18.09.2007.

Obje su utakmice prvog kola skupine A u potpunosti razočarale. Liverpool je u Portu odigrao utakmicu u kojoj je uputio jedan udarac u okvir vrata i odnio bod. Bešiktaš je na Velodromeu odigrao još gore pa je za sramotan nastup zasluženo kažnjen porazom koji će Marseilleu puno značiti u borbi za osminu finala...

Porto - Liverpool 1:1
(Lucho González 8' (11 m); Kuyt 17')

Na stadionu Dragao susreli su se prvaci Europe iz 2004., odnosno 2005. godine. Porto u posljednjih devet utakmica nije izgubio protiv engleskih protivnika, a serija se nastavila i u utorak nakon utakmice s Liverpoolom.

Krenulo je furiozno. Već u osmoj minuti Pepe Reina u šesnaestercu ruši Marokanca Sektiouija što Lucho González ne propušta pretvoriti u vodstvo Porta. Samo devet minuta poslije Redsi uzvraćaju. Hyypiä je jednu dugu Finnanovu loptu glavom usmjerio na Kuyta, a Nizozemac vrlo lijepo glavom plasira loptu u mrežu i postiže tek drugi gol u Ligi prvaka otkako je došao u Liverpool.

Vjerovali ili ne, bio je to jedini Liverpoolov udarac u okvir portugalskog gola do kraja utakmice. Velike probleme Benitezu stvorio je Jermaine Pennant nerazumno zaradivši crveni karton u 58. minuti. Englez je na svojoj polovici napravio grubi prekršaj nakon što lopta već izašla u aut te je zasluženo ranije poslan na "hlađenje".

Međutim, Liverpool je poznat kao ekipa koja teško prima pogotke pa su se Portovi pokušaji odbijali od neprobojnog gostujućeg bunkera. Imali su Portugalci inicijativu, izveli 10 kornera, pokušavali su nešto Quaresma i Daniel Alves, ali drugi pogodak nisu dočekali. Završilo je 1:1, rezultatom kojim Liverpool, obzirom na prikazano, može biti prezadovoljan.

Olympique Marseille - Bešiktaš 2:0
(Rodriguez 76', Cisse 90'+1')

Olympique i Bešiktaš u Ligi prvaka nisu nastupali još od sezone 2003./04., stoga su svoj međusobni obračun u prvom kolu dočekali s velikim nestrpljenjem. Nažalost, ta činjenica kao da je sputala igrače obaju momčadi jer gledatelji na Velodromeu nisu vidjeli previše kvalitetnog nogometa.

Pogotovo se to odnosi na Turke koji u 90 minuta nisu uputili niti jedan udarac u okvir domaćeg gola, tek četiri puta slabašno zaprijetivši Mandandi. Francuzi također nisu odigrali utakmicu za pamćenje, ali su svoju jednu veliku priliku znali iskoristiti. U 76. minuti udarac iz kuta domaćih završava na gredi Arikanovog gola i odbija se točno na noge Rodrigueza pogađa za 1:0 Marseillea.

Već u sljedećem napadu mladi Nasri pogađa vratnicu, a potvrdu pobjede Olympiquea i tri boda koja su bila imperativ žele li u osminu finala, Francuzima je donio Djibril Cisse pogodivši u sudačkoj nadoknadi za konačnih 2:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!