Nogomet

Skupina C: Dobro otvaranje za Real Madrid

Ivana Spahija • utorak, 18.09.2007.

Realu iz Madrida europska sezona konačno je krenula dobro, kod kuće je kraljevska momčad u uzbudljivoj utakmici uspjela svladati bremenski Werder u susretu koji je mogao završiti i pogubnije za Španjolce. U drugoj utakmici susreli su se Olympiacos i Lazio koji su nakon prilično nezanimljivih 90 minuta podijelili bodove...

Nakon četiri godine loših izdanja u otvaranju europske sezone, madridski Real je napokon uspio doći do pozitivnog rezultata. Izabranici Bernda Schustera kod kuće su došli do pobjede nad Werderom iz Bremena, u čijim je redovima nedostajalo nekliko standardnih prvotimaca. Prvih desetak minuta utakmice obje momčadi su odigrale za zaborav, ni jedni ni drugi nisu uspjeli stvoriti niti jednu izgledniju priliku za pogodak. U 11. minuti sa ruba šesnaesterca svoj je udarac isprobao Sneijder, dobro je obranio Wiese. Nijemci su se dobro držali sve do 16. minute kada je Real uspio doći do vodstva. Sneijder je dobro probio po lijevoj strani gostujuće obrane i centrirao za Raula koji je sa nekih pet metara uspio svladati Wiesea.

Domaćini nisu imali niti minutu za proslavljanje vodećeg pogotka, a već je bljesnula kontra na drugoj strani koja je rezultirala pogotkom u mreži Španjolaca. Tošić je dobro ubacio loptu u sredinu, tu se našao Sanogo koji je zapucao prema vratima Reala, a Casillas je nespretno reagirao pa se lopta našla u mreži za 1:1. Deset minuta nakon tog pogotka odličnu je priliku za vodstvo imao Werder kada je pokušaj Rosenberga jedva obranio Casillas.

Sredinom prvog dijela otvorili su se domaćini, a prilike su sijevale jedna za drugom. U 28. minuti Higuain je centrirao za do tada nevidljivog Van Nistelrooya koji je pogodio vanjsku stranu mreže gostiju, a pet minuta nakon toga isti igrač je gađao pokraj gola. Van Nistelrooy ni u 37. minuti nije bio precizan, Wiese je izišao s vratiju, a nizozemskom napadaču nije pošlo za rukom pogoditi praznu mrežu. Nijemci su raspoloženim domaćinima uspjeli zaprijetiti samo jednom do kraja prvog poluvremena, u 41. minuti udarac Jensena sa 20 metara udaljenosti skinuo je Casillas.

Drugo poluvrijeme započelo je jednako loše za domaćine kao i prvo, a gosti iz Bremena su se odlučno branili. U 57. minuti Diego je osvojio dosta prostora i dodao za Vranješa, a naš reprezentativac je uputio prilično loš udarac prema vratima Casillasa. Deset minuta kasnije uzvratili su domaćini, Sneijder je dobro pronašao Raula, a kapetan Reala je lobom pokušao prebaciti Wiesea, ali bezuspješno.

Uslijedio je niz promašaja Ruuda van Nistelrooya, prvo je u 69. minuti gađao ravno u njemačkog vratara, a tri minute kasnije opet nije bio precizan. Ipak, upornost mu se usplatila u 74. minuti susreta kada je, nakon dodavanja Raula, uspio zatresti mrežu Werdera za vodstvo Reala od 2:1. Nijemci su pokušali izjednačiti u 81. minuti, ali udarac Almeide iskosa odlično je obranio raspoloženi Casillas. U posljednjih sedam minuta u igru je za domaćine ušao i novopridošli Arjen Robben, koji je na stadionu dočekan s ovacijama. Real je tako nakon četiri godine napokon uspio pozitivnim rezultatom otvoriti europsku sezonu, a Nijemci su također pokazali dobru igru protiv kraljevskog kluba te će borba za prva dva mjesta u ovoj skupini biti itekako uzbudljiva.

Drugi susret ove skupine završio je neodlučeno, grčki Olympiacos je kod kuće dočekao Lazio s kojim je remizirao rezultatom 1:1. Nakon lošeg prvog poluvremena bez pravih prilika i s jedne i s druge strane, u drugom dijelu bolje su krenuli domaćini koji su prvi došli do vodstva. U 55. minuti susreta Galletti je odlično izbjegao zaleđe te je zaobišao Lazijevog vratara Ballottu i loptu je zakucao u mrežu. Taj je pogodak probudio talijansku momčad, koja se ne može pohvaliti dobrim otvaranjem sezone ni u domaćem prvenstvu.

U 77. minuti u prostoru Olympiacosa dogodila se situacija slična onoj iz 55. minute. Ovaj put je Zauri bio spretan i izbjegao je nedopuštenu poziciju i postigao je pogodak u mrežu Nikopolidisa za izjednačenje. Uslijedila je duga rasprava o tome je li se talijanski napadač zbilja našao u zaleđu ili ne, ali sudac je priznao pogodak. Pri samom kraju susreta vratima grčke momčadi zaprijetio je Pandev, ali je rezultat ostao nepromijenjen. Neodlučen rezultat je ujedno i najpošteniji ishod ovog susreta, iako su igrači Olympiacosa bili bliže pobjedi od talijanske momčadi.

Skupina C, rezultati: Real Madrid - Werder Bremen 2:1, Olympiacos - Lazio 1:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!