Rukomet

Lino Červar: "Ime kluba ne igra"

Ivor Krapac • nedjelja, 07.10.2007.

Razočaranje, pa i ljutnja - tako bi se ukratko moglo opisati stanje u Zagrebovom taboru nakon domaćeg boda protiv makedonskog Vardara u drugom kolu skupine C lige prvaka. Gosti su imali razloga za zadovoljstvo...

Lino Červar iznio je niz prigovora na slabo izdanje svoje momčadi: "Nije dopustivo da naši iskusniji igrači rade toliko početničkih grešaka, ne mogu jednostavno davati loptu u ruke suparniku kao što su to radili Lazarov ili Vori, koji je u prvom poluvremenu bio loš. Imamo dosta reprezentativaca, no bit ćemo dobri jedino ako budemo skromni i ponizni, nismo toliko vrhunski kako se misli."

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Kritika nije zaobišla ni mlađe članove zagrebačkog CO-a: "Igrač se dokazuje na terenu, nema drugog puta... Naša pozicija je sada dosta teška, negdje moramo nadoknaditi ovo što smo večeras izgubili, mora nam biti jasno da ime kluba ne igra, ime se mora pokazati i u utakmicama."

Vezane vijesti

Nikša Kaleb nije bio ništa blaži, istaknuvši pritom da svaka kritika vrijedi i za njega: "Prije svega bih čestitao Vardaru na dobroj igri, dok se, što se nas tiče, prvo želim obratiti svojim suigračima, riješiti sve u četiri zida svlačionice prije nego progovorim javno."

Nešto je ipak rekao već sada: "Igrači koji su se vratili iz stranih liga i tamo imali drugačiji status ne mogu uzimati ovaj klub kao usputnu stanicu. Što se tiče mlađih, morali bi više raditi na sebi, čini mi se da shvaćaju Zagreb kao završnu stepenicu koju su već dostigli u svom razvoju, što nije dobro."

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Gostujući trener Veselin Vujović kazao je da nije bio siguran što očekivati od ove utakmice: "Gledajući kako treniramo i igramo, nadao sam se da bismo mogli iznenaditi, no, opet, postojao je i strah od nekog težeg poraza, nisam imao potpuno jasnu sliku što bi se moglo dogoditi na ovom gostovanju... Da nam je netko ponudio bod prije susreta, objeručke bismo ga prihvatili, no ispalo je da smo i jedni i drugi imali šansu za pobjedu."

"Mislim da je Zagreb i dalje najjači i prvi favorit u našoj skupini, bez obzira na ovaj rezultat", dodao je Vujović, pa zaključio s misli o čari sporta: "Nije sportska filozofija da Lino 'ubije' Vuju s desetak razlike zbog toga što ima bolju momčad, već da Vujo sa slabijim sastavom uzme bod."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!