Nogomet

Kako su igrali

Bernard Jurišić • subota, 13.10.2007.

Eduardo da Silva još je jednom bio egzekutor naših protivnika, s njim u momčadi pobjedi se možete nadati i u petoj minuti sudačke nadoknade. Međutim, iza njegovih leđa odvijala se prava bitka, u kojoj je još jednom sav raskoš svojeg talenta pokazao odlični Vedran Ćorluka...

Stipe PLETIKOSA: U ovakvim utakmicama vrataru je jako teško. Stipe je trebao obraniti jednu loptu u 90 minuta, udarac Benayouna u 60. minuti - skinuo ga je bez problema. Sve ostalo odradile su njegove kolege iz obrane i sredine.

Slika 2 od 2.
Foto: Davor Sajko

Robert KOVAČ: Kapetanska vrpca Robertu je dala dodatnu sigurnost, ali u nekim se situacijama ipak dalo primjetiti da mu nedostaje utakmica ove sezone. U 55. minuti odlično je reagirao na udarac Benayouna i spasio Pletikosu neprilika.

Dario ŠIMIĆ: Rekorder je odigrao smireno, držao je pod kontrolom sve svoje protivnike, pravovremen, odlučan, priseban.

Vedran ĆORLUKA: Sjećate li se uopće neke njegove loše utakmice u državnom dresu? A ova je možda bila i najbolja. Sve obrambene zadatke obavio je bez greške, sjajno se nadopunjavao sa Srnom na desnom boku i stigao ubaciti sjajnu loptu iza leđa izraelske obrane za odlučujući pogodak Da Silve. Najbolji igrač na terenu.

Josip ŠIMUNIĆ: Njegova težnja komplikacijama ponekad zna naljutiti navijače, no Josipove tehničke odlike uglavnom ga izvuku iz problema. Korektno je obavio posao u obrani, bez značajnijeg doprinosa prema naprijed.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Jerko LEKO: Trkački je dostojno zamijenio "poglavicu" Niku Kovača, no da bi ga u potpunosti nadomjestio trebat će mu puno više hrabrosti i čvrstine u dvobojima, te puno više doprinosa u napadačkom dijelu. Zadane zadatke u pozadini je obavio, no morao je dati više prema naprijed.

Luka MODRIĆ: Imao je i volje i energije za kreaciju, no teško se bilo probijati kroz oštre i nemilosrdne izraelske veznjake. Imao je i boljih reprezentativnih predstava, no dojam je kako je značajno hrabriji i opušteniji kad mu leđa čuva Niko Kovač.

Darijo SRNA: Početak rečenice bi mogao biti isti kao i za Ćorluku - sjećate li se njegove loše utakmice? Ili barem utakmice u kojoj nije dao i posljednju kap energije u crveno-bijelom dresu? Svaki njegov prodor po desnom boku bio je opasan, a sa Ćorlukom je stvorio kombinaciju u kojoj se uvijek znalo tko koga kada i gdje pokriva.

Niko KRANJČAR (do 45. minute): Na zagrijavanju je osjetio zadnju ložu, što je vjerojatno pogodovalo istini da je bio naš najlošiji igrač u prvom dijelu. Imao je nekoliko krivih dodavanja u opasnoj zoni po naša vrata, nije uspijevao ostvariti pravu suradnju s Modrićem.

Ivica OLIĆ (do 81. minute): Još jedna od onih predstava u kojima se Olićev učinak može opisati s 'puno je pretrčao, malo napravio'. Ništa konkretnoga nije proizašlo od njegovog "zvrljanja" u i oko šesnaesterca.

Eduardo DA SILVA: Igrač kojeg morate držati u igri i u 96. minuti, čak i ako ga 95 prethodnih niste vidjeli. Vrhunska reakcija kod pogotka samo je još jedan prilog sreći što ga imamo i što će još godinama zabijati za Hrvatsku i veseliti sve nas svojim predstavama i pogocima.

Danijel PRANJIĆ (od 46. minute): Dosta konkretniji od Kranjčara po lijevom boku, zatvorio je taj dio sredine terena, no nažalost nije uspio probiti izraelsku obranu i uputiti poneki upotrebljiv centaršut. Naš lijevi bok bio je značajno bezopasniji od desnoga dok su njime ordinirali i Kranjčar i Pranjić.

Ivan RAKITIĆ (od 81. minute): Bez učinka u posljednjih desetak minuta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!