Nogomet

Modrić: "Sreća što imamo Eduarda"

Tomislav Globan • nedjelja, 14.10.2007.

Veliki teret pao je s leđa hrvatskih nogometaša nakon teške i iznimno vrijedne pobjede nad Izraelom. Nasmijana lica otkrivala su veliko zadovoljstvo, Europsko prvenstvo je na milimetar od naše reprezentacije, a najsretniji među igračima bio je Luka Modrić koji proživljava polusezonu iz snova...

Luka Modrić nije mogao sakriti smješak sa lica. Nakon Rijeke, Ajaxa i Hajduka, pao je i Izrael. Jesu li to najljepši dani u karijeri Dinamove "desetke"? "Da! Ovo su mi dva najbolja tjedna u životu. S Dinamom sam ušao u Uefinu ligu, s reprezentacijom sam praktički već na Europskom prvenstvu i između toga smo dobili dvije najjače ekipe u Hrvatskoj, Hajduk u Splitu i Rijeku u Zagrebu. Prezadovoljan sam." Modrić je potvrdio da su imali dosta problema s Izraelcima u prvih 45 minuta, ali nastavak je donio preokret: "U drugom poluvremenu smo bliže stajali Izraelu, puno kompaktnije i zato je pogodak i došao. Najteže je igrati kad moraš pobijediti, ali sreća što imamo Eduarda koji stvarno zabija sve."

Josip Šimunić odigrao je utakmicu bez pogreške: "Previše smo pasivno igrali u prvom poluvremenu. Znali smo da oni znaju igrati, ali previše smo im dali prostora. U nastavku smo zaigrali puno agresivnije, zabili gol i zaslužili tri boda. Nisu nas Izraelci iznenadili. Bila je to opasna utakmica jer im je nedostajalo 5-6 igrača, a mi smo prije utakmice rekli da je to loše po nas jer postoji opasnost da se netko pretjerano opusti. To se čak u nekim trenucima večeras i dogodilo. Ali, pobjeda je tu i kako god u srijedu završilo u Moskvi, mislim da je nama ova pobjeda dovoljna. Protiv Slovačke će i drugi igrači imati priliku dokazati se, zaslužili su. Za mjesec dana ćemo biti puno bolji, vratit će se Niko Kovač, Balaban i Petrić. Daj Bože da nas rezultat iz Moskve pomazi pa da imamo 8-9 mjeseci za pripremu za Euro."

Šimunićev kolega u obrani, Dario Šimić, naglasio je o kako se zahtjevnoj utakmici radilo: "Prvo poluvrijeme je bilo jako teško, Izraelci su puno trčali, pokrivali prostor, a pomogao im je i teren koji nama nije nama da odigramo otprve, već smo morali najprije štopati loptu što je usporavalo našu igru. U nastavku smo puno više radili kao kolektiv na terenu, pritiskali i zasluženo pobijedili. Čak i kad smo poveli, nismo im dali da dođu do našeg gola nego smo ih držali na distanci. Obrana je odigrala dosta dobro, ali mi igramo dobro kada i vezni red i napad pomažu. Uvijek je psihološki pritisak kad igraš utakmice ovakve važnosti, bio je to pravi test za nas i mi smo ga super prošli. Ali, naglašavam da nije još gotovo dok i matematički ne budemo sigurni."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!