Košarka

Albi bodovi unatoč ozljedama

Sanja Čalić • utorak, 16.10.2007.

Još jedna utakmica trećeg kola njemačke lige odigrana je u utorak, u Berlinu je domaćin Alba uspjela doći do pobjede protiv BG 74 Göttingena…

Uoči susreta berlinska je Alba ostala bez još jednog važnog igrača. Na treningu se ozlijedio njemački reprezentativac Johannes Herber kojemu će nakon povrede križnih ligamenata koljena uslijediti operacija, a potom i šest mjeseci oporavka. Osim njega, izvan pogona je i ovosezonsko pojačanje Goran Jeretin koji je pred nekoliko dana bio podvrgnut operacijskom zahvatu zbog istih poteškoća.

Alba je utakmicu mnogo bolje otvorila. Već u prvoj četvrtini uspjeli su postići 32 koša, čime su ostavili svoje suparnike u zaostatku čak 14 poena (32:18). Gosti su ipak u nastavku proradili, dok Albini igrači nisu bili toliko šuterski raspoloženi, te je BG 74 Göttingen na odmor otišao sa nešto smanjenom razlikom (49:40). Drugo poluvrijeme donijelo je izjednačenu igru, posebice u trećoj četvrtini, no Alba je do kraja susreta uspjela zadržati i povećati ranije stečenu prednost koju njihovi protivnici nisu mogli ugroziti, te je susret završio rezultatom 102:85.

U domaćim je redovima najistaknutiji igrač bio Julius Jenkins koji je postigao 27 koševa uz sjajan postotak šuta (9/11), te četiri skoka i dvije ukradene lopte. Osim njega, vrlo je dobar učinak ostvario i Dragan Dojčin s 14 poena, deset skokova i pet asistencija. U momčadi Göttingena titulu najboljeg strijelca podijelila su dva igrača, Jeb Ivey i Wille Jenkins s po 15 ubačenih koševa.

Njemačka liga, treće kolo: Alba Berlin – BG 74 Göttingen 102:85.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!