Tenis

Ljubo na Cipranina

Ivor Krapac • utorak, 30.10.2007.

Ivan Ljubičić saznao je prvog suparnika na Masters Series turniru u Parizu. Ivan će se u drugom kolu u srijedu sresti s Marcosom Baghdatisom...

22-godišnji Cipranin, prošlotjedni polufinalist Basela, osigurao je ogled s prvim hrvatskim reketom pobjedom u posljednjem meču ponedjeljka, sa 6:4 i 6:2 protiv Juana Carlosa Ferrera. S Ljubičićem, pak, dosad ima uglavnom ugodna iskustva.

Baghdatis je slavio u tri od četiri dvoboja s vodećim hrvatskim tenisačem, no posljednji susret pripao je Ivanu, sa 6:4, 4:6 i 7:6(5) u rujanskom četvrtfinalu Pekinga. Može li prvi hrvatski reket ponoviti takvo što i zadržati izglede za plasman na Masters Cup u Šangaju, doznat ćemo u srijedu.

Vrijedi dodati da i Baghdatis, ovog tjedna na 19. mjestu Race ljestvice s 54 boda zaostatka za osmoplasiranim Tommyjem Haasom, još nije pokopao sve šanse za nastup na završnici sezone u Kini. No, za put na Masters Cup, osim njegovog vrhunskog, moraju mu se poklopiti i rezultati brojnih konkurenata.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

U toj skupini je i Mihail Južnji, 17. na ovotjednoj Race ljestvici s okruglih 40 bodova manje od Haasa. Rus je svoju prvu parišku prepreku preskočio sa 6:4 i 6:3 protiv domaćeg aduta Arnauda Clementa, a u drugom kolu čeka ga sedmopostavljeni Fernando Gonzalez.

Čileanac je trenutno na sedmom mjestu "utrke" i s 52 boda prednosti pred osmoplasiranim Tommyjem Robredom u najkomotnijoj poziciji od svih koji još nisu osigurali Šangaj. No, naravno, ne i posve siguran, poraz od Južnjog mogao bi ozbiljno zakomplicirati njegov status.

Među ostalim rezultatima izdvaja se ispadanje Nicolasa Kiefera, koji je u prethodna dva tjedna došao do polufinala Madrida i četvrtfinala Basela, oba puta uz poraz od Rogera Federera. Ovog puta ga je na startu zaustavio drugi Švicarac, Stanislas Wawrinka, koji je slavio sa 7:5 i 6:3.

U utorak će na terenu od hrvatskih aduta biti dvojica, Ivo Karlović i Mario Ančić. Karlo u drugom meču iza 14 sati na terenu broj dva u prvom kolu ide na Fernanda Verdasca, prošlotjednog finalista St. Petersburga, dok Marija u posljednjem susretu dana na središnjem terenu, drugom iza 20,15, u drugom kolu čeka 12. nositelj, Čeh Tomaš Berdych.

Masters Series Pariz, 29.10.2007., prvo kolo: Ančić (Hrvatska) - Mathieu (Francuska) 4:6, 6:2, 6:3, Fish (SAD) - Tursunov (Rusija) 7:6(7), 6:4, Seppi (Italija, Q) - Querrey (SAD, Q) 5:7, 6:1, 6:3, Baghdatis (Cipar) - Ferrero (Španjolska) 6:4, 6:2, Del Potro (Argentina, Q) - F. Lopez (Španjolska) 6:4, 6:3, Južnji (Rusija) - Clement (Francuska) 6:4, 6:3, Tipsarević (Srbija, Q) - Spadea (SAD, Q) 7:6(9), 7:6(2), Wawrinka (Švicarska) - Kiefer (Njemačka) 7:5, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!