Tenis

Šangajskim kandidatima krenulo bolje

Ivor Krapac • utorak, 30.10.2007.

S izuzetkom Fernanda Gonzaleza, koji je ionako u komotnijoj situaciji nego ostali konkurenti, kandidati za nastup na Masters Cupu u Šangaju imali su uspješan utorak na Masters Series turniru u Parizu. U osminu finala probili su se Tommy Haas, Tommy Robredo i Guillermo Canas, dok je Gonzaleza zaustavio također "živi" Mihail Južnji...

Tommy Haas, koji i dalje drži osmo mjesto Race ljestvice i trenutno je među putnicima za Kinu, dohvatio je novih 15 bodova sa 6:3, 6:7(5) i 6:3 protiv srpskog kvalifikanta Janka Tipsarevića. Posao je bio daleko od lakog, iako je, sa setom prednosti i ranim breakom u drugom, u prvom dijelu meča sve izgledalo idealno za devetopostavljenog Nijemca.

No, Tipsarević je imao druge ideje. Nadoknadio je break minusa i sa 7:5 u tie-breaku izborio treći set, u kojem je, pak, na njega došao red za ispuštanje vodstva. Imao je break prednosti, ali nije izdržao, Haas je okrenuo i stigao do osmine finala protiv Mihaila Južnjog.

Rus je u sudaru kandidata za Šangaj s 3:6, 6:3 i 6:3 ispratio sedmog nositelja Fernanda Gonzaleza, no Čileanac bi se i unatoč ovom porazu mogao naći u Šangaju. Sedmo mjesto Race ljestvice trenutno je i dalje njegovo, a osmoplasirani Haas nakon današnjih mečeva ima zaostatak od 37 bodova.

Tommy Robredo je u pretposljednjem meču dana na središnjem terenu proslavio 6:4, 2:6 i 6:4 protiv domaćeg aduta Gillesa Simona i tako u "utrci" za Masters Cup ostao samo bod iza osmoplasiranog Haasa, naravno, na devetoj poziciji. Francuz je ozbiljno zaprijetio, projurio drugim setom, no jedan break u trećem pokazao se dovoljnim za Robredovu pobjedu; Simon je u toj dionici imao četiri break-lopte, sve četiri bez realizacije.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Guillermo Canas, koji je u Pariz stigao kao 16. na Race ljestvici, napravio je prvi korak sa 6:3 i 7:6(5) protiv talijanskog kvalifikanta Andreasa Seppija. Argentinčev zaostatak za Haasom nakon današnjih mečeva ostao je na 30 bodova.

Tako stoje stvari među kandidatima za završnicu sezone, no u utorak na terenu nisu bili samo oni.

Petopostavljeni David Ferrer, koji je već siguran za Šangaj, odradio je drugo kolo sa 6:1 i 7:6(4) protiv Mardyja Fisha, a odigrani su i preostali mečevi prvog kola. Filippo Volandri pobrinuo se za iznenađenje s uvjerljivih 6:0 i 6:3 protiv Jürgena Melzera, dok u kategoriju neočekivanog možemo uvrstiti i pobjedu Jo-Wilfrieda Tsonge u francuskom dvoboju, sa 6:3, 3:6 i 6:3 protiv iskusnijeg Sebastiena Grosjeana.

Isti igrači sreli su se i prošlog tjedna u Lyonu, a Grosjean je tada na putu do naslova uništio Tsongu sa samo tri izgubljena gema u polufinalu, 6:1 i 6:2. 22-godišnjak iz Le Mansa nije dugo čekao na uzvrat...

Masters Series Pariz, 30.10.2007., prvo kolo: Karlović (Hrvatska) - Verdasco (Španjolska) 4:6, 6:3, 6:4, Santoro (Francuska) - Montanes (Španjolska) 7:6(4), 6:2, J. Nieminen (Finska) - Monaco (Argentina) 6:4, 6:4, Tsonga (Francuska, WC) - Grosjean (Francuska, WC) 6:3, 3:6, 6:3, Mahut (Francuska, WC) - Gabašvili (Rusija, Q) 6:4, 7:6(4), Volandri (Italija) - Melzer (Austrija) 6:0, 6:3.

Drugo kolo: Ferrer (Španjolska, 5) - Fish (SAD) 6:1, 7:6(4), Robredo (Španjolska, 8) - Simon (Francuska) 6:4, 2:6, 6:4, Canas (Argentina, 11) - Seppi (Italija, Q) 6:3, 7:6(5), Južnji (Rusija) - Gonzalez (Čile, 7) 3:6, 6:3, 6:3, Haas (Njemačka, 9) - Tipsarević (Srbija, Q) 6:3, 6:7(5), 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!