Nogomet

Modrić: "Novi cilj je prolaz dalje"

Vedran Attias • utorak, 06.11.2007.

Dva dana prije utakmice s Baselom na pitanja novinara došli su odgovarati kapetan Luka Modrić i napadač Mario Mandžukić. Dva ponajbolja igrača Modrih imala su svašta zanimljivo za reći prije velike utakmice...

Prvo je kapetan Modrih rekao nekoliko riječi o svojem zdravlju: "Sve je ok. Koljeno je standardno, ali neće biti nikakvih problema za utakmicu." Igrači nisu mogli previše pričati o samoj igri Basela jer, kako je rekao Modrić: "Nažalost, još ih nismo gledali tako da ne mogu reći nešto više."

Mandžukić je na pitanje o partneru u napadu odgovorio: "Meni je svejedno jer to su sve odlični igrači. U četvrtak je takva utakmica u kojoj će tko god igrao dati sve od sebe. Drago mi je što sam ja u ekipi i to mi godi, ali svaka utakmica i svaki trening su novo dokazivanje i mislim kako sam svojim dosadašnjim igrama i zalaganjem pokazao zašto sam u Dinamu."

Kapetan Dinama rekao je kako jesu nervozniji kada igraju kod kuće, ali straha nema: "Pokazali smo protiv Werdera i Ajaxa kako bolje igramo u gostima, ali igramo pred svojim navijačima i nije nas "frka"." Modrić je, kao i Šokota i Vukojević, zamolio navijače za strpljenje: "Ne treba očekivati kako ćemo nakon 20 minuta voditi 2:0. Utakmica je bitna i treba ju cijelu odraditi koncentrirano i molio bi navijače da nas, kao i uvijek, bodre cijelu utakmicu i budu strpljivi."

Mandžukić se slaže sa svojim kapetanom: "Basel nije Werder ili Ajax, ali dobra su momčad. Želio bih što više ljudi na tribinama jer će nam njihova podrška biti potrebna, ali također bih zamolio za strpljenje." Obojica rekla su kako je Dinamova skupina dosta teška, ali i prolazna: "Skupina nije jednostavna, naravno mogli smo dobiti i težu, ali ova skupina je vrlo nezgodna", rekao je Modrić.

Mandžukić respektira Dinamove protivnike, ali nada se prolazu: "Mogli smo dobiti i gore, ali to je Europa i sve utakmice će biti teške. Mi imamo kvalitetnu ekipu i pojedince i mislim kako možemo proći dalje." Modrić je u vezi Eduarda rekao: "On bi sigurno htio igrati Ligu Uefa s klubom kojeg voli, ali on igra u jednom od najboljih klubova na svijetu i nogomet je takav posao."

Napadač Modrih komentirao je svoj povratak u mladu reprezentaciju: "Razgovarao sam s izbornikom Ladićem u klubu i ispričao sam se za ono što sam napravio, a to je moje nezalaganje na treningu, a ne ono što se pisalo o našem izlasku jer se to nije dogodilo. Dobio sam poziv i u ponedjeljak ću se sa zadovoljstvom javiti izborniku."

Liga Uefa je izborena, ali u Dinamu su podignuli letvicu i traži se prolaz: "Glavni cilj je bio ulazak u Ligu Uefa i to smo ostvarili, ali normalno je kako sada imamo novi cilj, a to je prezimiti u Europi što klub nije uspio dugo godina", rekao je kapetan Modrih.

Prodaja karata ide dobro, ali još se na blagajnama mogu naći karte za sve tribine. Na kraju, još samo informacija vezana uz godišnje karte. Kako je dosta poziva u klub bilo upućeno na temu vrijede li godišnje karte ili ne, glasnogovornik Neven Cvijanović rekao je kako godišnje ulaznice vrijede za utakmice s Baselom i HSV-om.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!