Nogomet

Gross: "Dinamo je veliki favorit"

Vedran Attias • srijeda, 07.11.2007.

Trener Basela Christian Gross bio je vrlo opušten na konferenciji za novinare uoči utakmice s Dinamom. Modre vidi kao odličnu ekipu koja zaslužuje igrati Ligu prvaka i, po njemu, Dinamo je veliki favorit...

Prokomentirao je trenutnu situaciju u Baselu koji već ima tri boda u Ligi Uefa: "Prije 14 dana ostvarili smo vrijednu pobjedu protiv Rennesa i tako uspješno otvorili natjecanje, ali što se sve može dogoditi u dva tjedna i sami znate i utakmicu s Dinamom neće igrati ista momčad. Mi u Maksimiru nemamo što izgubiti i svjestan sam kako imamo jakog protivnika koji je veliki favorit."

Trener Basela rekao je kako je utakmica vrlo bitna: "Svaka momčad želi pobijediti i ona momčad koja osvoji bodove bit će u dobroj situaciji. Svjestan sam kako moramo igrati na najvišem nivou ako se želimo nadati nečemu iz Maksimira." Christian Gross bio je trener Grasshoppersa u teškom porazu od Dinama prije deset godina, ali kaže kako je to bilo davno i svaka usporedba bila bi suvišna.

Kao ni trenera Modrih Ivankovića bod ga ne bi zadovoljio: "To ovisi o tome kako će se utakmica razvijati. Svaka utakmica je nova priča i teško je govoriti prije." Trener Gross za utakmicu s Dinamom ne može računati na Carlitosa i Huggela, a njihove će pozicije zauzeti Nakata i Papa Malick Ba.

Nije htio izdvojiti nikog iz Dinama: "Trener Dinama odlično je posložio momčad i bilo bi nepravedno nekoga posebno isticati." Svjestan je kako će Dinamo tražiti pobjedu jer igra pred svojim navijačima: "Očekujem Dinamo koji želi imati loptu i pobijediti. Oni igraju pred svojim navijačima i sigurno je kako će tražiti pobjedu koja bi im puno značila u daljnjem natjecanju."

Vrlo bitni igrač Chipperfield upitan je za nastup, ali on će trenirati i tek onda će trener odlučiti je li Australac spreman. Gostujući trener kaže kako je Dinamo vrlo dobra momčad: "Dinamova momčad je toliko dobra da bi trebala igrati u Ligi prvaka. Kada sam gledao Dinamo nisam vidio nikakve slabosti."

Na kraju još je samo sa smijehom prokomentirao izjavu Ivana Rakitića koji je prilikom priprema reprezentacije rekao kako će navijati za Dinamo, ali trener Basela rekao je kako se nedavno čuo s Rakitićem koji njemu nije baš tako rekao: "To je rekao jer je bio u Hrvatskoj... Jasno je kako su njemu u srcu i Dinamo i Basel."

Vrlo ugodna i opuštena konferencija za novinare s trenerom Basela koji je puno simpatičniji nego što bi se reklo na prvi pogled, ali nadamo se kako sutra nakon utakmice ipak neće biti tako dobre volje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!