Nogomet

Skupina C: Vatreni debi Bebeka, Nikopolidis zaustavio Real

Tomislav Pacak • utorak, 06.11.2007.

U vatrenom okršaju u Rimu Lazio je svladao Werder s 2:1 i tako se u potpunosti uključio u igru za drugi krug, dok je Real ostao favorit skupine odigravši 0:0 u Pireju...

Bebek sudio dva jedanaesterca i pokazao dva crvena kartona

Hrvatski arbitar Ivan Bebek imao je prilično težak debi u Ligi prvaka. Lazio i Werder odigrali su, naime, žestok i napet dvoboj na kraju kojeg su teren podignutih ruku napustili domaćini koji su upisali vrijednu pobjedu od 2:1.

Werder je bio kvalitetnija momčad po posjedu lopte, no Rimljani su bili ti s opasnijim prilikama. U 13. minuti Wiese brani udarac Zaurija, a devet minuta kasnije Makinwa ima gotovo stopostotnu šansu no puca ravno u njemačkog vratara u situaciji 1 na 1. U 36. minuti Mertesacker u posljednji trenutak izbija loptu Rocchiju, a poluvrijeme prilikom završava upravo Rocchi, no glavom cilja iznad gola.

Drugi dio bolje je otvorio njemački sastav, no nakon par propuštenih poluprilika stigla je kazna. Naldo je startao na Meghnija koji se teatralno bacio, a Bebek pokazuje na bijelu točku. Wiese je, istina, uspio obraniti udarac Rocchija, no talijanski napadač prvi dolazi do odbijanca i posprema loptu u mrežu za 1:0.

U 68. minuti Werder slabo namješta ofsajd-zamku što koristi Rocchi za svoj drugi gol, no Nijemci se nisu lako predali. Tri minute prije kraja Cribari ruši Mertesackera u šesnaestercu i dobiva drugi žuti karton, a Diego s bijele točke smanjuje na 2:1. Usprkos silnom pritisku gostiju, talijanski blok je uspio izdržati sve nalete, a frustrirani Diego dobio je u petoj minuti sudačke nadoknade drugi žuti karton pa je tako i on prije vremena otišao pod tuš.

Olympiacos izdržao nalete Reala

Za razliku od vatrometa pogodaka koji smo vidjeli u Madridu prije dva tjedna, uzvratni okršaj Olympiacosa i Reala završio je bez pobjednika, ali i bez golova. Real je bio puno aktivnija i opasnija momčad, no vremešni Nikopolidis pohvatao je sve pokušaje Van Nistelrooya, Raula i raspoloženog Sneijdera

Utakmicu je otvorio atraktivan pokušaj Lua-Lue škaricama s 25 metara, no lopta je otišla ravno u Casillasove ruke. Uslijedili su obračuni Španjolaca i grčkog vratara - Nikopolidis prvo razoružava Robinha, potom Sneijdera, a u 24. minuti Diarra pogađa stativu. Ni greda nije bila naklonjenija gostima, u 35. minuti Van Nistelrooy nadmudruje Nikopolidisa i prebacuje ga lobom, no lopta pogađa prečku.

Sličan scenarij odbijao se i u drugom poluvremenu, Van Nistelrooy je prednačio u propuštenim šansama, a silne pokušaje Sneijdera obranio je raspoloženi Nikopolidis koji je tako Grcima donio bod, zaslužen zbog hrabrog otpora gostima.

Skupina C
Olympiacos - Real 0:0
Lazio - Werder 2:1 (Rocchi 57', 68'/Diego 88'-11m)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!