Nogomet

Skupina B: Rosenborg u sedmom nebu

Hrvoje Vuković • srijeda, 07.11.2007.

Kakva noć, muk na Mestalli. To se pamti, za djecu, za unuke, za povijest. Nakon što su ih otjerali iz Norveške bez bodova, igrači Rosenborga noćas su posramili Valenciju i na njihovom stadionu i tako ih gurnuli na rub ispadanja. Drugi susret u grupi ponudio je čisto silovanje na terenu; Schalke i Chelsea nisu uspjeli ugurati loptu kroz okvir gola...

Valencia - Rosenborg

Napaljenim Španjolcima Rosenborg je već u prošlom kolu "zarumenio" jedan obraz i potvrdio kako Koemanova momčad ove sezone igra na staklenim nogama. Ipak, o novom "šamaranju" Valencije i to usred njihovog dvorišta šaptalo se samo nakon čašice više, u konstantnom strahu od psihijatra i bijelih košulja. "Crvena krpa" postavljena je na norveški gol i s prvom sekundom domaćini su jurnuli po pobjedu, dok se Rosenborg skupio na vlastitoj polovici i "virio" iz bunkera.

Valencia puno više kombinira, pokušava okolo naokolo, Španjolci se izvlače na stranu i pokušavaju s centaršutevima u kazneni prostor, a jedan takav u režiji Joaquina, Tettey umalo skreće u vlastitu mrežu. Nakon jalovog pritiska domaćina u prvih 20-ak minuta, gosti su "namirisali krv", otvaraju se i počinje nogomet. Kone dobrim prodorom i jalovim udarcem "najavljuje" junaka večeri Iversena koji u 23. minuti pogađa vratnicu, da bi pet minuta kasnije pogodio pravu adresu za 0:1. Skjelbred je proigrao Saparu na strani, ovaj u sredini pronalazi Iversena koji od lijeve stative sprema loptu u mrežu. Ali tu nije kraj španjolskim mukama.

Nakon što vratar Hirscfeld leti u noge Villi za spas vodstva, na drugoj strani opet neredi. Ovaj put Yssouf Kone se našao u dvije sjajne šanse koje na njegovu žalost putuju preko gola odnosno u ruke Hildebranda. Ponovno uzvraća Villa, najraspoloženiji "šišmiš", ali Hirscfeld nema razumijevanja. I onda, u 57. minuti kraj priče. Hildebrand se upušta u let iznad kukavičjeg gnijezda, lopta iz kornera ga prelijeće, a Iversen samo posprema loptu za 0:2. Hvala i doviđenja. U samoj završnici Kone se proslavio još jednim promašajem, ali teško da će itko zbog toga pustiti suzu.

Schalke - Chelsea

Englezi su u Gelsenkirchen došli po minimalno bod i u tome uspjeli. Schalke je pak, s Ivanom Rakitićem od prve minute, bez prava na pogrešku također tražio sve osim poraza. Rakitić je već u trećoj minuti zaprijetio Cechu, ali lopta odlazi iznad grede. Ubojit je bio odgovor Chelseaja. Drogba je primio Lampardovu loptu, proslijedio Essienu, ali Neuer vadi iz samog kuta. Na redu su ponovno Nijemci. Westermann ordinira po lijevoj strani, dva puta opasno ubacuje, da bi potom Rakitićevu loptu iz kornera Bordon zapucao par centimetara iznad prečke.

Nova šansa za Schalke i ponovno Rakitić u glavnoj ulozi, no ovaj put njegov pas Ozun katastrofalno prima, da bi novu sjajnu Hrvatovu asistenciju potom upropastio Ozil koji gađa ravno u Cecha. I opet. Rakitić. Još jedna sjajna lopta 20-ak minuta prije kraja za Lovenkrandsa na lijevoj strani, no njegov centaršut Rafinha zakucava u gredu čime upropaštava i posljednju priliku za Schalke koji je pokazao daleko više od Engleza i zasigurno može žaliti za propuštenim bodovima.

Skupina B, rezultati:
Valencia - Rosenborg 0:2 (Iversen 31, 58), Schalke - Chelsea 0:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!