Nogomet

Skupina A: Nazovi "L" radi ubojstva

Hrvoje Vuković • srijeda, 07.11.2007.

Osam "tunela" popio je Bešiktaš na gostovanju kod Liverpoola i tako progutao osmijeh koji im je osvanuo na licima nakon slavlja u Turskoj. Nogometna rapsodija u 90 minuta u kojoj su uživali svi - osim turskih statista koje je ovaj puta dopala sporedna uloga; ostali su tek mrlja na papiru. U sjeni veličanstvene engleske predstave Porto je došao do važnih bodova protiv Marseillea...

Liverpool - Bešiktaš

Noćas im niti pancirka ne bi pomogla. Previše su toga Englezi zapucali u Turskoj, da bi im nebeske sile i noćas okrenule leđa. Makar, kako su igrali, danas bi i Svevišnji dobio "kroz noge". Aktualni europski viceprvaci danas su uživali. I mi s njima. Prve tri, četiri šanse Liverpool je stvorio u 20-ak minuta, a u glavnim ulogama - Voronin i Crouch. I zatim kreće cirkus. Peter Crouch, 19. minuta, nakon loše reakcije turske obrane iz drugog pokušaja stavlja prvu omču oko vrata za 1:0. Slijedi točka Benayouna koji do 56. minute postiže hat-trick na račun nemoćnog vratara Arikana, a uz svesrdnu pomoć Riisea i Gerrarda.

Niti visokih 4:0 nije zasitilo engleske hijene, pa 20 minuta prije kraja Gerrard u kombinaciji s Voroninom i Mascheranom diže na 5:0, da bi potpuno izmrcvarene goste matirao i Babel majstorskim pogotkom petom. Isti igrač par minuta kasnije skače na jedno "čišćenje" izbezumljenog Toramana, a lopta se uz dosta sreće odbija iza već uplakanog Arikana. 90 minuta strave i užasa okončao je glavom Crouch na asistenciju Benayouna u samoj završnici susreta.

Porto - Marseille

Portugalci su znali što ih čeka protiv ćudljivog Marseillea. Pobjeda ih gura na korak do drugog kruga, poraz ravan katastrofi; sve napravljeno bilo bi bačeno u vjetar. Francuzima u zadnje vrijeme ne cvjetaju ni ruže ni ostalo cvijeće, no u Ligi prvaka stajali su odlično. Prvo mjesto i sedam bodova, a remi kod Porta ne bi izazvao previše suza. Prvu šansu domaćina uništio je vratar Mandana koji brani strašan udarac Sektiouia. U 25. minuti i on je nemoćan, kada Sektioui ismijava obranu Marseillea, zaobilazi i Mandanu za 1:0.

Sramežljivi Francuzi nisu praktički prešli centar do početka drugog poluvremena, a onda prva šansa i gol. Niang je pratio centaršut Stepanova i zakucao loptu za 1:1. Par minuta kasnije smrznuti domaćini mogli su doživjeti i novi šok, ali ovaj put Lorik Cana glavom gađa okraj stative. I onda, kada je utakmice već počela mirisati na remi, 12 minuta prije kraja Quaresma pronalazi u sredini Leandra koji uz naklon glavom uz pomoć grede i vratnice postavlja konačnih 2:1 i gura Porto na prvo mjesto u skupini. Do kraja su uslijedili bezopasni pokušaji Francuza da na silu dođu do boda, no konkretnih šansi za nešto više od časnog poraza nisu imali.

Skupina A, rezultati:
Liverpool - Bešiktaš 8:0 (Crouch 19', 89', Benayoun 32', 53', 56', Gerrard 69', Babel 78', 81'), Porto - Marseille 2:1 (Sektioui 27', Lisandro 78'/Niang 47')

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!