Nogomet

Skupina D: Milan predobar za Šahtar, Celticova osveta

Tomislav Pacak • utorak, 06.11.2007.

Nogometaši Milana približili su se plasmanu u drugi krug još jednom uvjerljivom pobjedom protiv Šahtara, dok se Celtic pobjedom nad Benficom osvetio za poraz u Lisabonu te se izjednačio s Ukrajincima na drugom mjestu skupine D...

Nova lekcija Milana

Igrači Šahtara možda su i naučili kako se braniti od Milanovih kornera nakon poraza od 4:1 na San Siru, no nisu još ni blizu lekcije kako svladati europskog prvaka. Talijani su i u Donjecku uvjerljivo svladali Ukrajince i tako stigli u ugodnu poziciju uoči završna dva kola Lige prvaka.

Još jednom je Šahtar dobro parirao Milanu u posjedu lopte, pa i u udarcima na gol, no ni ovoga puta nisu Ukrajinci uspjeli držati koncetraciju na visokoj razini svih 90 minuta, što je iskusna momčad Milana znala kazniti i na kraju slaviti s 3:0.

Prvi dio nećemo dugo pamtiti, puno truda domaćih nije urodilo s nekim većim prilikama, tek je Darijo Srna, i inače jedan od najboljih igrača domaće momčadi, dobro zagrijao Didu snažnim udarcem koji je brazilski vratar odbio u korner.

Milan je, pak, čekao svoju šansu i dočekao je u 66. minuti. Fernandinho je naivno pokušao proći pored Pirla koji mu je uzeo loptu i dobro podvalio za Inzaghija, a stari majstor u takvim situacijama ne griješi te dovodi goste u vodstvo od 1:0.

Mogao je Šahtar uzvratiti već dvije minute kasnije, no Brandao nakon savršenog centaršuta Srne ne koristi čistu priliku, glavom puca ravno u Didu. Dakako, kazna brzo stiže na naplatu - Inzaghi je dodao kratko do Kake koji preciznim udarcem s lijevog ruba šesnaesterca pogađa suprotnu vratnicu od koje se lopta odbija u gol za 2:0.

Šahtarovi Brazilci potom su pokazali nekoliko oku dopadljivih akcija, no gola nisu vidjeli, pa im je Milan dao još jednu lekciju u posljednjoj minuti - Kaka je izbio sam pred domaćeg vratara i nesebično gurnuo do Inzaghija koji je, jasno, neumoljiv i postavlja konačnih 3:0.

Celtic uzvratio Benfici

Domaći teren očito je bio ključna prednost u dva ogleda Celtica i Benfice - nakon portugalskih 1:0 u Lisabonu, Celtic je istim rezultatom slavio u Glasgowu i tako ostavio skupinu D potpuno otvorenom.

Vrlo otvorenu utakmicu s puno prilika obilježili su raspoloženi vratari Boruc i Quim koji su najzaslužniji što je utakmica s 30 udaraca završila s tek jednim pogotkom.

U šestoj minuti Boruc sjajno brani udarac opasnog Cardoza nakon greške Naylora koji je vrlo slabo ušao u utakmicu, da bi kasnije postao jedan od spasitelja Celtica.

Domaćin uzvraća prilikom Kennedyja koji glavom promašuje gol u situaciji kada je to bilo teže nego zabiti pogodak. Potom Cardozo odličnim poluvolejem tjera Boruca na još jednu dobru intervenciju, a s druge strane svoje kvalitete Quim pokazuje obranama udaraca Browna i McDonalda. Vatromet prigoda u prvih 20 minuta zatvara Brown koji iz odlične situacije puca iznad gola.

Pogodak odluke stigao je u posljednjoj minuti prvog dijela - McGeudy puca iskosa, lopta pogađa Luisaoa i tako vara Quima za 1:0 Celtica.

Najbliže izjednačenju gosti su bili u 68. minuti kada je Naylor s crte očistio udarac Cardoza, a nakon što je u 85. minuti Binya zbog ružnog starta na Brownu dobio izravni crveni karton bilo je jasno da će Bhoysi ove večeri slaviti tri boda.

Skupina D
Celtic - Benfica 1:0 (McGeady 45')
Šahtar - Milan 0:3 (Inzaghi 66', 90', Kaka 72')

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!