Košarka

Skupina A: Milič for president

Branko Barić • četvrtak, 08.11.2007.

Nakon Olympiacosa, još jedan europski velikan pao je u Tivoliju. Pogotkom Marka Miliča u posljednjoj sekundi Union Olimpija svladala je moskovski CSKA, dok je u drugom odigranom susretu skupine A Montepaschi Siena bila uvjerljiva protiv Žalgirisa...

Dok se mnogi Slovenci još dvoume za koga glasovati na predstojećim izborima, navijači u Tivoliju transparentom ''Milič for president'' dali su do znanja tko je njihov favorit. Iako je najbolju utakmicu ove sezone odigrao novopečeni otac Jasmin Hukić s 23 koša (6/10 za tricu) i pet skokova, u najvažnijem trenutku, posljednjem napadu kod rezultata 72:72, lopta je završila u rukama kapetana zmajčeka. On se odlučio na prodor i u posljednjoj sekundi položio je za konačnih 74:72 protiv jednog od glavnih favorita za europski naslov.

Slika 2 od 3.
Foto: Nikola Movrić

Utakmica je cijelo vrijeme protekla u egalu, niti jedna momčad nije uspijevala stvoriti veću prednost. Početkom posljednje četvrtine CSKA izgleda bolje, odlazi na, s obzirom na kontekst utakmice, velikih šest razlike, no Papaloukasova tehnička pogreška zbog prigovora sucu vraća domaće u igru. Na krilima publike momčad Memija Bečirovića došla je u poziciju da ima posljednji napad na utakmici, a kad na parketu imate Miliča, to u pravilu znači dobivenu utakmicu.

Milič je utakmicu završio s 14 pogodaka i bez obzira na Hukićev fantastični učinak glavni je junak ove pobjede. I u protivničkom taboru najbolji je bio Slovenac - Matjaž Smodiš je vukao svoju momčad s 18 poena, a jedini ga je pratio Jon Robert Holden s devet koševa, četiri skoka i tri asistencije. Premalo za pobjedu u Ljubljani.

Slika 1 od 1.
Foto: Nikola Movrić

Montepaschi je u prvoj dionici dozvolio indisponiranim Litavcima da postignu samo deset pogodaka i već su tu stvorili vrijednu zalihu za nastavak susreta. Marko Popović susret je započeo na klupi, a s njegovim ulaskom gosti su uspjeli uspostaviti barem nekakvu ravnotežu s Talijanima. No sve nade Žalgirisa padaju u vodu u posljednjoj dionici u kojoj ponovno iskazuju veliku neefikasnost postigavši tek devet poena.

Još jednom je do izražaja došla širina talijanske momčadi u kojoj je sedam igrača ostvarilo dvoznamenkastu valorizaciju. Prednjačio je Tomas Ress sa 16 poena i pet skokova, a pratio ga je Terrell McIntyre s 13 pogodaka i pet asistencija. Na drugoj strani jedini je raspoložen bio Goran Jurak s 19 koševa i 11 skokova, dok je Popović u 23 minute ostvario učinak od 11 koševa i četiri skoka.

Skupina A, treće kolo: Union Olimpija – CSKA 74:72, Montepaschi Siena – Žalgiris 89:64.

Euroliga - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Petrol Olimpija74:72CSKA Moskva
Montepaschi Siena89:64Žalgiris
Olympiakos104:76Virtus Bologna
Asseco Prokom Gdynia66:82Baskonia
1CSKA Moskva 122+181
2Montepaschi Siena 104+124
3Baskonia 95+119
4Žalgiris 86-16
5Olympiakos 77+86
6Petrol Olimpija 410-117
7Asseco Prokom Gdynia 410-170
8Virtus Bologna 212-207

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!