Košarka

Kasun briljirao u pobjedi Barcelone

Sanja Čalić • četvrtak, 08.11.2007.

Barcelona je na svom parketu došla do druge pobjede u Euroligi svladavši francusku momčad Chorale Roanne. Španjolci su bili u vodstvu od prve minute susreta, a u osvajanju novih bodova mnogo je pridonio naš reprezentativac Mario Kasun

Sam početak susreta između Barcelone i Chorale Roannea dao je nagovijestiti da će veliki obol pobjedi španjolske momčadi dati Mario Kasun. Svojim je košem otvorio utakmicu, a Barcelona je sve do četvrte minute bila u velikoj prednosti, budući da su Francuzi postigli tek četiri koša. Ipak, uzastopnim koševima Pellina Chorale se vratila u igru, no Barcelona je prvu četvrtinu uspjela završiti s vodstvom na svojoj strani (20:14).

Gosti su do 14. minute zaostajali vrlo malo, no tada nisu uspjeli zaustaviti veliki nalet Španjolaca koji je rezultirao s 14 poena prednosti. Momčad Choralea nije prestajala pružati otpor, te je malo pomalo počela dostizati veliku rezultatsku razliku pomoću koševa Poupeta i Pellina. Bolja igra Barcelone uz bolji postotak šuta te više skokova donijela je Španjolcima povoljniji rezultat na kraju prvog poluvremena (42:34).

Treća je četvrtina donijela vrlo izjednačenu igru u kojoj su Francuzi uspjeli iskontrolirati šut igrača Barcelone, te su se približili na tek dva poena razlike, u čemu je velik udio svakako imao i ponovno vrlo raspoloženi Salyers. S druge strane Kasunu se u sjajnom učinku priključio i Jaka Lakovič, te su Španjolci ipak mirnije ušli u posljednju dionicu susreta.

Sve do kraja susreta Barcelona je držala svoje goste na distanci, unatoč nekoliko pokušaja Choralea da susret odvedu u neizvjesnost. Španjolska je momčad tako ostvarila još jednu pobjedu (82:76) kojoj je ogroman doprinos, uz Lakoviča, dao i Kasun. Naš je reprezentativac bio jedan od najboljih igrača na terenu postigavši u 30 minuta 22 poena, pet skokova i dvije asistencije. Momčad Choralea ponovno su nosili Salyers (21 poena, devet skokova) i Rush, no Barceloninu pobjedu ipak nisu uspjeli dovesti u pitanje.

Euroliga, skupina C, treće kolo: AXA FC Barcelona – Chorale Roanne 82:76.

Euroliga - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Fenerbahçe85:66Virtus Roma
Brose Baskets49:59Real Madrid
Partizan90:94Panathinaikos
Barcelona82:76Chorale Roanne
1Panathinaikos 122+122
2Real Madrid 113+122
3Barcelona 95+91
4Partizan 68-3
5Virtus Roma 68-25
6Fenerbahçe 68-26
7Chorale Roanne 410-120
8Brose Baskets 212-161

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!