Košarka

Skupina C: Grci se provukli u Pioniru

Sanja Čalić • srijeda, 07.11.2007.

Vrlo zanimljivoj i napetoj utakmici između Partizana i Panathinaikosa svjedočilo je gotovo 7000 duša u Pioniru, a Grci su zahvaljujući precizno izvedenim slobodnim bacanjima uskratili radost domaćim navijačima. Real Madrid došao je do pobjede nad Brose Basketsima nakon bolje odigranog drugog poluvremena…

Panathinaikos već od prvog sučevog zvižduka nije ispuštao vodstvo iz ruku protiv Partizana koji nije dobro ušao u utakmicu. Grci su vrlo brzo koševima Bečiroviča i njegovih suigrača napravili seriju 9:0, koja im je omogućila veliko vodstvo u ranoj fazi utakmice. No Beograđani su se ipak polako počeli vraćati u igru, ponajprije zahvaljujući ponovno vrlo dobrom Palaciu, te je prva četvrtina završila ipak manjom prednošću na strani Grka (16:24).

U drugoj je četvrtini momčad Partizana pomalo topila razliku koju je Panathinaikos imao, iako su i Grci bili nekoliko puta u prilici da svoje vodstvo i podebljaju. Te je propuštene prilike Partizan kaznio, te je poluvrijeme svojom tricom završio Dikoudis za rezultat 41:46. Nastavak je protekao u vrlo izjednačenoj igri, Beograđani su u potpunosti bili u utakmici, a potom su i po prvi put poveli u 24. minuti košem Novice Veličkovića (51:50). Do kraja treće četvrtine igralo se koš za košem, te se u završnicu ušlo malim vodstvom domaćina (70:69).

Posljednjih deset minuta susreta donijelo je vrlo dramatičnu završnicu. Panathinaikos je odigrao malo bolje nego u prethodne dvije dionice, no ni time nije uspijevao susret mirnije privesti kraju, budući da je sjajnu rolu ponovno odigravao Nikola Peković. Minutu prije kraja Grci su imali četiri poena prednosti, no upravo je Peković sa dva uzastopna poena poravnao rezultat na semaforu. Gosti su do pobjede došli preciznim izvođenjem slobodnih bacanja koje su nakon dva prekršaja Tepića realizirali Diamantidis i Tsartsaris za konačni rezultat 90:94.

U momčadi Partizana ponovno je odlično odigrao Peković koji je ubacio 28 koševa te usto upisao i deset skokova, a uz njega vrlo je dobar nastup imao i Milton Palacio koji je susret završio s 23 poena. U redovima Panathinaikosa Bečirovič i Diamantidis bili su najbolji strijelci s 16 poena, dok je Žižić odigrao tek osam minuta i postigao četiri koša.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Iako su Madrižani prvi poveli košem Reyesa u susretu protiv Brose Basketsa, domaći su odmah u uvodu susreta počeli graditi rezultatsku razliku trima uzastopnim tricama. No na više od pet poena razlike Nijemci nisu uspjeli odmaknuti, te su ih u prvoj četvrtini dvaput po istom scenariju protivnici sustigli. Prva je četvrtina stoga završila tek minimalnim vodstvom domaćina (17:16). U drugoj je dionici, koju su Madrižani započeli mini – serijom 5:0, Real poboljšao učinak u skoku te je imao uvjerljivo bolji šut za tri poena. No utakmica je i dalje ostajala vrlo neizvjesna, budući da niti jedna momčad nije uspijevala stvoriti veće vodstvo, te se na odmor otišlo rezultatom 31:30.

Čini se da odmor na poluvremenu nije dobro došao Nijemcima koji su u nastavku loše odigrali treću četvrtinu postigavši tek osam poena. No Real je bio tek za nijansu bolji, te je zahvaljujući ponajprije večeras vrlo raspoloženom Reyesu uspio vodstvom otvoriti završnu fazu utakmice (39:44). Upravo je treća četvrtina donijela prekretnicu u susretu, jer su stečenu prednost igrači Reala u posljednjih deset minuta nastavili povećavati. Brose Basketsi nisu pronašli dodatne snage za povratak u susret, te su nedugo nakon poraza u domaćem prvenstvu, doživjeli još jedan na europskoj pozornici, a konačni je rezultat na semaforu glasio 49:59.

U momčadi Brose Basketsa niti jedan igrač nije uspio doći ni do deset poena, a najbliže tome bio je Steffen Hamann koji ih je ubacio devet. S druge strane, veliki doprinos pobjedi španjolske momčadi dao je Felipe Reyes s 21 poenom i 12 skokova.

Euroliga, skupina C, treće kolo: Partizan Igokea – Panathinaikos 90:94, Brose Baskets – Real Madrid 49:59.

Euroliga - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Fenerbahçe85:66Virtus Roma
Brose Baskets49:59Real Madrid
Partizan90:94Panathinaikos
Barcelona82:76Chorale Roanne
1Panathinaikos 122+122
2Real Madrid 113+122
3Barcelona 95+91
4Partizan 68-3
5Virtus Roma 68-25
6Fenerbahçe 68-26
7Chorale Roanne 410-120
8Brose Baskets 212-161

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!