Liga prvaka - Skupina C, 5. kolo, 18.11.2007.
RK Zagreb
RK Zagreb 25:26 Abanca Ademar Leon
Abanca Ademar Leon

Croatia osiguranje poraženo u Zagrebu

Ivor Krapac, Ivana Strahija • nedjelja, 18.11.2007.

U infarktnoj završnici rukometaši Croatia osiguranja na vlastitom su parketu poraženi od Ademar Leona u petom kolu elitne Lige prvaka. Time su Zagrepčani otežali vlastito stanje na ljestvici grupe C.

Croatia osiguranje Zagreb - Ademar Leon 25:26 (15:12)

Liga prvaka, skupina C, peto kolo

Zagreb, Ledena dvorana Doma sportova, 5.200 gledatelja

Vezane vijesti

Suci: Viktor Poladenko i Igor Černega (Rusija)

CO Zagreb: Jerković, Somić (18+2 obrane), Kaleb 1, Duvnjak 1, Lazarov 6(3), Špoljarić, Vori 9, Džomba 2(1), J. Valčić, Kopljar, Bedekovič, Horvat, Vukić 1, Bičanić 5. Trener: Lino Červar

Ademar Leon: Šarić (1 obrana), Alilović (13), Jakobsen 7(4), T. Valčić 3, Garalda 2, Aginagalde, Laluska 2, Sarmiento 1, Krivošljikov 2, Stranovsky 2, Martins 5(2), Urdiales 2. Trener: Jordi Ribera

Sedmerci: CO Zagreb 4/4, Ademar Leon 6/8

Isključenja: CO Zagreb 10 minuta, Ademar Leon 10 minuta

Utakmica je počela bajno za aktualne hrvatske prvake, pred prepunom dvoranom brzo rade seriju od šest pogodaka, najviše zahvaljujući nepreciznosti španjolskih rukometaša, ali i odličnoj domaćoj obrani, zbog koje je vratar Somić bio bez posla.

Nažalost, u drugom su dijelu igrači Ademara dostigli Hrvate, izjednačavaju na 25:25 u 59. minuti, a nakon hrvatskog time-outa igrači Lina Červara propuštaju iskoristiti napad, pa u Somićevu mrežu na drugoj strani terena Španjolci zabijaju pobjedonosni pogodak.

Neuvjerljiva igra i loš rezultat ostavili su Zagrebaše sa samo jednom opcijom uoči posljednjeg kola. Pod uvjetom da Vardar kod kuće ne svlada Ademar Leon, momčadi Lina Červara je za tjedan dana za ostanak u Ligi prvaka u Ledenoj nužna pobjeda od pet pogodaka prednosti protiv Kadetten Schaffhausena.

Svega ovog ne bi bilo da je CO večeras odigrao bolje. Najvrjedniji dio utakmice zbio se već na početku, s efikasnom 6-0 obranom na putu do odlaska do 6:0 u sedmoj minuti, dok je ostatak donio sliku kakvu smo od Zagrebaša ove sezone već vidjeli u Ligi prvaka. Puno razdoblja praznog hoda, bezidejnost u napadu, otvaranje prilike suparniku za kaznu ponekim brzim protuudarom...

Sve to bilo je "na sceni" i u posljednjoj minuti večerašnjeg dvoboja. Zagrebovi rukometaši imali su napad kod 25:25 i potrošili ga neaktivnom igrom, natjeravši ruske suce da dignu ruke i prisile domaću momčad na šut pod pritiskom, koji nije urodio plodom. Kazna je, pak, odmah stigla na drugoj strani, pogotkom Laluske u posljednjim trenucima za gostujuća dva boda.

Dodajmo da bi se o ovom golu moglo još pričati obzirom da se u hodnicima nakon utakmice iz domaćeg tabora čuo prigovor da je netko od Ademarovih rukometaša uoči Laluskinog šuta na trenutak ušao u teren, dajući gostima iz Španjolske nelegalnog igrača više. Suci se nisu oglasili, možda su i pogriješili, no teško je vjerovati da bi bilo kakva žalba CO-a urodila plodom obzirom da je posljednje i odlučujuće kolo već idućeg vikenda. Premalo je vremena za neku drastičniju odluku.

Zagrebaši se u traženju razloga za poraz ipak prvenstveno mogu okrenuti svojim slabostima. U prvom dijelu krenuli su s uraganskih 6:0, no ni tada, a ni u nastavku nije bilo puno akcija za krila, a "presušio" je i realizatorski učinak vanjskih igrača. Previše toga ostalo je na raspoloženom Igoru Voriju na crti i Vjenceslavu Somiću na vratima, gosti su se korak po korak vraćali u utakmicu i do kraja prvog poluvremena već bili sasvim ravnopravni, okončavši taj dio utakmice sa zaostatkom od 15:12.

U drugih 30 minuta Zagrebaši su malo živnuli i Vorijevim pogocima držali prednost na četiri razlike do 45. minute, da bi nakon Bičanićevog pogotka za 23:19 ponovno počeli padati.

Do kraja su zabili još samo dva gola, propuštavši i najizglednije prilike, što odličnim intervencijama razbranjenog Mirka Alilovića, što pogocima u okvir vrata, vratnice su se tresle nekoliko puta. Na sreću domaćih, ni Ademar nije zabio previše, Somić je i dalje vrlo dobro čuvao svoj gol, no "crna" posljednja minuta izbila je iz ruku priliku da se ova utakmica okonča sretnije.

Zagrebašima večeras nije pomoglo devet golova Igora Vorija, ni 20 obrana vrlo raspoloženog Vjenceslava Somića. Kiro Lazarov priključio se sa šest pogodaka (tri sa 7 m), no valja dodati da je propustio gotovo kompletnih posljednjih deset minuta, uz odlazak na klupu zbog ozljede i povratak tek u zadnjem napadu. Damir Bičanić zabio je pet golova.

Goste su vodili Jakobsen (sedam golova, četiri sa 7 m) i Martins (pet pogodaka, dva iz sedmeraca). Hrvatski reprezentativac Alilović "uknjižio" je 13 obrana.

Liga prvaka, 5. kolo: Croatia osiguranje - Ademar Leon 25:26 (15:12)

Liga prvaka - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Kadetten36:30Vardar Skoplje
RK Zagreb25:26Abanca Ademar Leon
1Abanca Ademar Leon 6171:159+129
2Kadetten 6179:174+55
3RK Zagreb 6169:167+25
4Vardar Skoplje 6161:180-195

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!