Rukomet

Zrnić nezaustavljiv, Sulić pogurao Celje

Petar Plevnik • nedjelja, 18.11.2007.

Kolo prije kraja završetka grupne faze natjecanja u rukometnoj Ligi prvaka, još su četiri mjesta za plasman u drugi krug ostala upražnjena. Velik korak ka popunjavanju jednog od njih napravilo je Celje, koje je, između ostalog i zahvaljujući pet pogodaka Renata Sulića, svladalo Veszprem. S odličnim igrama za Gummersbach i dalje pak nastavlja Vedran Zrnić...

Skupina A

Barca je protiv Banika na domaćem terenu upisala i petu pobjedu, pregazivši Čehe sa 18 razlike. U pobjedi Španjolaca 43:25 najbolji Tomas i Noddesbo sa šest pogodaka, dok kod gostiju sedam pogodaka Heinza.

Bitnu pobjedu u borbi za drugo mjesto ostvario je Ivry. Francuzi su na domaćem terenu slavili protiv Astrahana sa 36:32, uzvrativši Rusima za poraz u prvom susretu u Rusiji. Ivryu će za prolaz u drugi krug u posljednjem susretu biti dovoljan bod u domaćem dvoboju protiv Barcelone, dok Rusima treba pobjeda u Karvini i poraz Ivrya.

Rezultati: Barcelona - Banik Karvina 43:25, Ivry - Zarja Astrahan 36:32.

Skupina B

Nakon pravog rata u prvom susretu u Montpellieru, u kojem je Kiel slavio, ali i ostao bez Jiche i Karabatića, europski je prvak i na domaćem terenu upisao pobjedu i tako sa stopostotnim učinkom osigurao prvo mjesto u skupini. U prilično lakoj pobjedi domaćina 32:24 najbolji vratar Omeyer, koji je uništio svoje bivše suigrače sa 20 obrana, te Kim Andersson sa sedam pogodaka, dok kod Francuza devet pogodaka Juričeka.

U drugom dvoboju skupine Constanta je protiv Hammarbya na domaćem terenu upisala prvu pobjedu i tako ostala u igri za plasman u Kup Kupova. U slavlju domaćina 32:30 najbolji Toma sa 11 pogodaka, dok kod Šveđana 10 pogodaka Johanssona.

Rezultati: Kiel - Montpellier 32:24, Constanta - Hammarby 32:30.

Skupina C

Za razliku od Zagreba, Schaffhausen je odradio svoj dio posla, svladavši u Švicarskoj Vardar sa 36:30 i za prolaza u drugi krug u Zagrebu će im biti dovoljan i poraz manji od pet pogodaka razlike. U momčadi Gorana Perkovca najbolji Liniger sa 10 pogodaka.

Rezultati: Kadetten Schaffhausen - Vardar Skopje 36:30, CO Zagreb - Ademar Leon 25:26.

Skupina D

Nakon što je Gudme na otvaranju Lige prvaka uspio odnijeti bod iz Pamplone, danski je sastav i na domaćem terenu uspio ostati neporažen protiv favoriziranih Španjolaca. U redovima domaćina najbolji Hallgrimson sa sedam pogodaka, dok kod gostiju isti učinak Malmagra. Ivano Balić dva se puta upisao u strijelce.

Bez pobjednika završen je i dvoboj Bregenza i Tatran Prešova. U konačnih 30:30 najbolji pojedinac Kozlov sa 10 pogodaka za goste, dok kod Bregenza sedam pogodaka Hojca. Iako je slovački prvak slavio u prvom dvoboju ovih momčadi, Austrijanci su u boljoj poziciji budući da imaju bolju gol razliku uoči posljednjeg kola.

Rezultati: Svendborg Gudme - Portland San Antonio 29:29, A1 Bregenz - Tatran Prešov 30:30

Skupina E

HSV je s dosta muke došao do pobjede kod Viborga i prvog mjesta u skupini. Iako su Danci na odmoru imali dva pogotka prednosti (15:13), u nastavku susreta Nijemci predvođeni Yoonom sa osam pogodaka dolaze do konačnih 30:28. Kod domaćina po sedam pogodaka Csaszara i Hansena.

Prolaz u drugi krug potvrdili su Čehovski medvedi, koji su na domaćem terenu sa 28:19 svladali Zaporožje. U pobjedi ruskog sastava najbolji

Rezultati: Čehovski medvedi - Zaporožje 28:19, Viborg - HSV 28:30.

Skupina F

Prema očekivanjima, Gummersbach se na domaćem terenu lako obračunao sa Valurom i pobjedom 34:22 osigurao prvo mjesto u skupini i izlet u Celje u posljednjem kolu. U pobjedi njemačkog sastava ponovno sjajan Vedran Zrnić, koji je sa devet pogodaka bio prvo ime Gummersbacha.

Puno više pozornosti privukao je dvoboj Celja i Veszprema, koji su u svoju korist riješili Slovenci i tako došli u situaciju da pobjedom nad "nezainteresiranim" Gummersbachom u posljednjem kolu izbore plasman u drugi krug. U pobjedi Celja 28:23 prvi strijelac Kozlina sa šest pogodaka, dok je vrlo dobar sa pet bio Renato Sulić. Igor Kos postigao je jedan pogodak. Kod gostiju najbolji Šešum sa sedam pogodaka.

Rezultati: Celje PL - Veszprem 28:23, Gummersbach - Valur 34:22.

Skupina G

Ništa manje zanimljivo nije ni u skupini G. Uz od ranije sigurni Ciudad Real, koji je domaćom pobjedom protiv Flensburga stigao do pete pobjede, sve preostale tri momčadi su u igri. Najmanje šanse ima Drammem, koji u posljednjem kolu gostuje kod Ciudad Reala, dok će Zaglebie i Flensburg u Lubinu odlučivati o drugom putniku.

Rezultati: Ciudad Real - Flensburg 29:24, Drammen - Zaglebie Lubin 33:33.

Skupina H

Sve dvojbe oko prvog mjesta u skupini razriješio je PICK, koji je u Szegedu protiv Gorenja došao i do pete pobjede u skupini. Nerješiva enigma za slovensku momčad bio je sjajni Nenad Puljezević sa 21 obranom, dok je Žvižej postigao sedam pogodaka. Kod Gorenja pet pogodaka Baškina, dok je jedan manje postigao Drago Vuković.

Usprkos porazu Velenje je osiguralo drugi krug, budući da je Meškov na domaćem parketu bio bolji od Bosne, koja će u posljednjem kolu protiv Slovenaca morati tražiti prigodu za nastavak europskog natjecanja. U pobjedi Bjelorusa 30:24 najbolji

Rezulati: PICK Szeged - Gorenje Velenje 30:23, Meškov - Bosna 30:24.

Liga prvaka - Skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Atletico de Madrid29:24Flensburg
Drammen HK33:33Interferie Zagłębie Lubin
1Atletico de Madrid 6213:153+6012
2Flensburg 6179:173+66
3Drammen HK 6181:200-193
4Interferie Zagłębie Lubin 6161:208-473

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!