Nogomet

N. Kovač: "Cilj je prvo mjesto u skupini"

Marin Vuković • srijeda, 21.11.2007.

"Samo na hrvatskom", uzviknuo je u šali kapetan hrvatske reprezentacije Niko Kovač nakon što smo ga zamolili za kratku izjavu. "Ima ovdje Engleza koliko hoćeš, samo na hrvatskom odgovaram!"...

Kako Niko vidi sljedeću utakmicu reprezentacije? "Englezima sigurno neće biti lako, mi ovdje dolazimo po pobjedu jer smo rasterećeni, a kako se igra kada niste pod pritiskom najbolje su nam pokazali Makedonci. Nećemo pomagati Rusima, već ćemo igrati za naš cilj, a taj cilj je prvo mjesto u skupini. Baš sam čuo kako bi bilo najbolje da osvojimo najmanje bod, budući da bismo mogli pokvariti svoj koeficijent i jakosnu skupinu u kvalifikacijama za sljedeće svjetsko prvenstvo, što bi pak otežalo posao onima koji dolaze poslije nas i koji će igrati u tim kvalifikacijama."

Engleska prepotencija ipak nije izražena kako smo na to navikli u prethodnim utakmicama, pa i pred utakmicu u Maksimiru. Ne govori se isključivo o pobjedi, najavljuju kako je i samo bod dovoljan za kvalifikaciju. "Nisam čitao puno njihovih izjava, ali ako je to tako mislim da im to nije pametno. Prije ove utakmice imali su mogućnost ispasti i prije zadnjega kola te mogućnost da isključivo pobjedom dođu do Eura. Na kraju su dobili priliku na koju ipak nisu računali, ali ne možete u ovakvoj utakmici igrati samo na bod."

Vrijedi li prognozirati nešto u ovakvoj utakmici? "Bit će to dobra utakmica, tu je i čimbenik publike, prepunog stadiona, bit će to također jedna engleska reprezentacija koja nošena takvom atmosferom želi riješiti pitanje pobjednika i u prvih 45 minuta. Mislim da su nam šanse dosta dobre."

Slika 1 od 1.
Foto: Dragan Kovač

Vedran Ćorluka već je dobro upoznao engleski nogomet i većinu engleskih reprezentativaca, stoga je također jedan od omiljenih sugovornika kako hrvatskih, tako i engleskih novinara. "Došli smo odigrati odličnu utakmicu i da završimo ove kvalifikacije na najbolji mogući način. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe i izvući povoljan rezultat. Stadion je lijep, ali bitno je samo ono što ćemo pružiti na travnjaku u srijedu navečer. Englezima sigurno neće biti lako, igraju protiv prvoplasirane reprezentacije u skupini, treba im taj bod i igraju pod pritiskom. Mi dolazimo rasterećeni, ne zanimaju nas nikakve priče o Rusima, gledamo samo sebe i želimo pružiti najbolju partiju u ovim kvalifikacijama."

Slično razmišlja i jedan od "motora" hrvatske reprezentacije Darijo Srna: "Ovo je šlag na tortu ove sezone, jedan dobar test za nas i uvertira za europsko prvenstvo. Sutra možemo napraviti jedan od povijesnih rezultata hrvatske reprezentacije. Igramo neopterećeni pred punim stadionom, bit će to lijepa utakmica koju igramo rasterećeni. Što reći o Englezima, sigurno su među četiri ili pet najboljih svjetskih reprezentacija, ali mislim da se nakon naše predstave u Zagrebu i sjajnih utakmica nakon toga te direktnog plasmana na Euro, nemamo što ustručavati i trebamo ići na pobjedu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!